چیلر تراکمی چیست و چگونه کار میکند؟

چیلر تراکمی چیست و چگونه کار میکند؟

چیلر تراکمی چیست؟ و چگونه کار میکند؟ چیلر تراکمی یک نوع چیلر صنعتی است که برای تهویه و سرمایش ساختمان، صنایع بزرگ و ایستگاه برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. طرز کار چیلر تراکمی به زبان ساده به این صورت تعریف می‌شود که به وسیله حذف گرما، به عنوان یک گزینه مناسب برای تهویه و خنک سازی محیط به کار می‌رود. امروزه چیلرهای تراکمی به یک گزینه انتخابی عالی به عنوان یک سیستم تهویه مطبوع در مکان‌های مختلفی مانند هتل‌ها، رستوران‌ها، بیمارستان‌ها و… تبدیل شده‌اند. به علت اهمیت بالای این سیستم، در این مقاله به این موضوعات که چیلر تراکمی چیست؟ و اینکه چیلر تراکمی چگونه کار میکند ، اجزای چیلر تراکمی چیست و…، پرداخته شده است.

 

زمان تقریبی مطالعه: ۳ دقیقه 🙂 بخون تا اطلاعاتش کامل تر شه. اسکرول کن برو پایین


 

چیلر تراکمی چیست؟

در تعریف چیلر تراکمی چیست، باید این گونه بیان کنیم که، چیلر تراکمی بخشی از دستگاه پیچیده سیستم تهویه مطبوع است که با حذف عامل گرما به خنک کردن و ایجاد دمای مناسب و دستگاه تهویه مطبوع کمک می‌کند. در واقع در  جواب به اینکه چیلر تراکمی چیست، به زبان ساده اینگونه بیان می‌شود که چیلر تراکمی یک نوع دستگاه حذف گرما است. 

 چیلر تراکمی یکی از انواع چیلر صنعتی است که به علت قابلیت کنترل دمای خروجی آب سرد به وسیله حذف گرما که دارد؛ به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای تهویه  سیستم‌های مطبوع مورد استفاده قرار می‌گیرد.چیلر تراکمی دستگاهی است از طریق سرد کردن آب و سرمایش، به عنوان سیستم تهویه مطبوع هوا استفاده می‌شود. از آب سرد تولید شده توسط چیلر تراکمی در صنایع مختلفی مانند صنایع شیمایی، دارویی، خنک‌کننده تجهیزات صنعتی و… استفاده می‌شود. این دستگاه از نظر نوع کمپرسور، اواپراتور و… ساختار دارای عملرد و تنوع مختلفی است. چیلر تراکمی یک دستگاه پیچیده همراه با برد و اجزای بسیار تخصصی و حساس است که تعمیر چیلر تراکمی، نیاز به افراد با دانش و نیروی متخصص و با تجربه دارد.

 نکته‌ای که چیلر تراکمی را نسبت به مابقی چیلرها متمایز میکند؛ کارایی بالاتر آن نسبت به مابقی چیلرها و تفاوت اجزای داخلی آن مانند اواپراتور چیلر تراکمی، می‌باشد. اگر می‌خواهید بیشتر در مورد چیلر تراکمی چیست، اطلاع کسب کنید باید بدانید چیلر تراکمی بر اساس نوع کندانسور و کمپرسور در انواع مختلفی تولید می‌شود. در ادامه این مقاله از وب سایت آموزشی و خدماتی سِودا به طور کامل در مورد طرز کار چیلر تراکمی پرداخته ایم.

 

چیلر تراکمی چیست؟

 

تعریف چیلر تراکمی به زبان ساده برای درک اولیه و راحت

در پاسخ سوال تعریف چیلر تراکمی به زبان ساده، باید بیان کنیم. چیلرها یک نوع تجهیزات تهویه مناسب هستند که به طور کلی به دو دسته جذبی و تراکمی تقسیم بندی می‌شوند. اگر بخواهیم «چیلر تراکمی چیست» را به زبان ساده شرح دهیم باید بگوییم اب سرد تولیدی توسط چیلر تراکمی به وسیلع هواسازها یا فن کویل‌ها باعث تهویه و خنک شدن محیط بیمارستان، کارخانه جات، ساختمان‌ها، رستوران و …. می‌شود. چیلر معمولاً روی پشت بام نصب شده و بیشترین نقش را در تأمین سرمای مورد نیاز ساختمان در فصل تابستان و هوای گرم دارد.

 طرز کار چیلر تراکمی هوا خنک، با طرز کار چیلر تراکمی آب خنک تفاوت هایی دارد. اصول کار در چیلر تراکمی هوا خنک تولید سرمایش بر طبق سیکل تراکمی – تبخیری است. اما چیلر تراکمی آب خنک بر اساس، سیکل تبرید-تراکمی است. نوع دوم، برای خنک سازی از  انرژی الکتریکی استفاده میکند. برای طراحی سیستم تهویه مطبوع مکان های بزرگ مثل رستوران ها، باشگاه، مراکز اموزشی و… از چیلر تراکمی هواخنک استفاده میشود.

اگر برای نصب جیلر تراکمی هوا خنک یا آب خنک در مکان های تجاری، صنعتی، درمانگاهی، تفریحی و … نیاز به کمک داشتید، میتوانید روی تجربه و دانش تیم مهندسی سِودا همه جوره حساب کنید. از طراحی، نصب، راه اندازی چیلر تراکمی گرفته تا نگهداری، تعمیر، سرویس و عیب یابی چیلر، مجموعه سِودا، تمام و کمال ارائه میدهد.   🙂

شماره تماس برای درخواست فوری  تعمیرات چیلر تراکمی44354271 -021

 

 

در صورتی که شما دانش پژوه حوزه تاسیسات مکانیکی ساختمان هستید، برای کسب مهارت حداکثری در حوزه چیلر، میتوانید فایل های آموزشی زیر، که دقیقا زیر نظر مهندسین ارشد تهران تولید شده، تهیه کنید.  هر آنچه که در مورد چیلر باید بدانید در ویدیوها گفته شده است.

مجموعه ویدیوهای آموزشی چیلر تراکمی و چیلر جذبی

وبینار محاسبات و مفاهیم مربوط به چیلر

دوره آموزشی نصب و راه اندازی چیلر 

کتاب کاربردی چیلر آب خنک، TDP کریر

سایزینگ لوله کشی مسی چیلرها

محاسبه بافر تانک برای چیلر

هندبوک لوله کشی چیلرهای آب خنک و هوا خنک و مدار اولیه و ثانویه شرکت دایکین

کتاب چیلرهای هوا خنک، تشریح، مقایسه، نکات طراحی و اجرا و جانمایی از کریر

هر گونه سوالی در مورد دوره ها، ویدیوها و کتاب ها داشتید میتوانید با شماره درج شده تماس بگیرید.

 


 

معرفی کامل اجزای چیلر تراکمی

چیلر تراکمی از قطعات زیادی تشکیل شده است. اجزای چیلر تراکمی، از چهار قسمت اصلی شیر انبساط، کندانسور، اواپراتورچیلر تراکمی و کمپرسور تشکیل شده است. تفاوت اصلی چیلر تراکمی با سایر چیلرها حضور کمپرسور در آن است. در ادامه این مقاله از چیلر تراکمی چیست، به معرفی اجزای چیلر تراکمی مانند اواپراتور چیلر تراکمی پرداخته‌ایم:

 

 

1- اواپراتور چیلر تراکمی

اواپراتور چیلر تراکمی، یک نوع مبدل حرارتی و از اجزای چیلر تراکمی است که منجر به تبخیر مبرد می‌شود. وظیفه اواپراتور چیلر تراکمی، جذب گرمای آب و تبدیل آن به آب خنک است. اواپراتور چیلر تراکمی، در دو نوع صفحه‌ای و اواپراتور چیلر تراکمی لوله‌ای موجود هستند. اواپراتور آب سرد را از طریق پمپ‌ها یا سایر دستکاه مخصوص به فن کویل‌ها ارسال می‌کند.


 

2- کمپرسور چیلر تراکمی

کمپرسور چیلر تراکمی چیست؟ کمپرسور یکی از اجزای چیلر تراکمی، است که به عنوان نیروی محرک چیلر و قلب تپنده اصلی آن به حساب می‌آید. وظیفه اصلی کمپرسور چیلر تراکمی فشرده سازی و  خارج کردن بخار مبرد است.  معمولا از کمپرسور گردش مبردها در سیستم سرمایش استفاده می‌شود. کمپرسور در انواع مختلفی مانند: کمپرسور پیستونی، کمپرسور پیچشی، کمپرسور گریز ازمرکز، کمپرسور دوار، کمپرسور حلزونی تولید می‌شوند.

معرفی کامل اجزای چیلر تراکمی

3- شیر انبساط چیلر تراکمی

شیر انبساط یکی از اجزای چیلر تراکمی، است که وجود آن  باعث تغییر فاز مبرد می‌شود.

این اجزای چیلر تراکمی، باعث کاهش فشار داخلی در مبردها و در نتیجه تغییر فاز از حالت مایع به گاز می‌شود. شرکت‌های تولیدی اجزای چیلر تراکمی، با توجه به ظرفیت، نوع مبرد، دمای تبخیر و اختلاف فشار کاتالوگ‌هایی را عرضه می‌کنند.


 

4-تابلو برق چیلر تراکمی

یکی از اجزای مهم چیلر تراکمی تابلو برق است. طراحی اصولی تابلو برق در عمر مفید چیلر تراکمی و کارکرد بهتر آن تاثیر زیادی دارد. تابلو برق چیلر تراکمی را می‌توان به دو دسته قطعات مدار فرمان و قطعات مدار قدرت تقسیم بندی کرد.


 

چیلر تراکمی چگونه کار میکند؟

چیلر تراکمی طریق فشرده سازی بخار یا جذب گرما به عنوان یکی از مطرح ترین سیستم تهویه مطبوع در مکان‌های مختلف از جمله  کارخانه‌های صنعتی و تولیدی و … استفاده می‌شود. طرز کار چیلر تراکمی، با چیلر جذبی متفاوت بوده و معمولا از چیلر تراکمی برای مصارف صنعتی مااند حفظ دمای ابزارآلات و دستگاه‌ها هنگام فرآیند های ضروری استفاده می‌شود.

چیلر تراکمی چگونه کار میکند؟

 

طرز کار چیلر تراکمی به این صورت ایت که ابتدا گاز مبرد توسط کمپرسور فشرده می‌شود. بعد از فرآیند متراکم شدن برای تولید مایع خنک، وارد مجرای کندانسور شده و تقطیر می‌شود. پس از تقطیر مایع تولیدی وارد شیر انبساط می‌شود. در این مرحله مایع تولید شده بر اثر تقطیر بعد از تنظیم شدن مقدار مایع ورودی، به سمت اواپراتور چیلر تراکمی پیش می‌رود. در این مرحله وظیفه  اواپراتور چیلر تراکمی افت فشار و تبخیر مایع خانک می‌باشد. در پایان کار گاز ناشی از تبخیر برای شروع دوباره فراینده به سمت کمپرسور پیش می‌رود.

مطلب مرتبط: ما در مطلبی جداگانه در مورد اینکه  چیلر جذبی چیست پرداخته ایم.

الیته خواندن محتوای «تفاوت چیلر جذبی با چیلر تراکمی» به شما کمک میکند، تا در مورد این دو نوع از بهترین سیستم های تهویه مطبوع بیشتر بدانید.


 

انواع چیلر تراکمی از نظر برند در بازار داخلی:

انواع زیادی از چیلر تراکمی از نظر برند یا همان شرکت سازنده در بازار داخلی وجود دارد. برای مثال چیلر تراکمی ال جی، چیلر تراکمی ابارا، چیلر تراکمی بوش، چیلر تراکمی اسکرال از پرفروش ترین هاست.  در حال حاضر چیلر تراکمی برند آکس نیز در لیست بهترین برند چیلر تراکمی قرار گرفته است. تمامی این برندها در مدل های آبی و هوایی در بازار داخبی موجود می باشند. (چیلر آب خنک و هوا خنک).

 

 در رابطه با نگهداری چیلر تراکمی چه نکاتی باید توجه کنیم؟

به علت اهمیت بالای این دستگاه که در صنعت دارد؛ هزینه بالای اجزای چیلر تراکمی، نگهداری آن باید به صورت مانیتورینگ و 24 ساعته صورت گیرد. آشنایی با نکات نگهداری چیلر تراکمی به شما برای حفظ و صرفه جویی در مصرف برق این دستگاه کمک می‌کند.

1-جلوگیری از رسوب مواد در لوله‌ها

یکی از راهکارهای نگهداری از اجزای چیلر تراکمی، جلوگیری از رسوب مواد در لوله‌ها است. رسوب گذاری معمولا با افزایش فشار رخ می‌دهد. روش جلوگیری از رسوب گذاری، سرویس مداوم لوله‌ها از طریق اسید شویی کندانسور و… می‌باشد.


 

2-ثبت گزارش به صورت مداوم

عامل اصلی خرابی چیلر تراکمی، رسوب لوله‌های چیلر در اثر افزایش فشار است. با یادداشت لحظه‌ای و روزنه فشار چیلر تراکمی و مقایسه آن می‌توان به مشکل دستگاه پی برد.

 

طول عمر مفید چیلرهای تراکمی چقدر است؟

طول عمر مفید چیلرهای تراکمی بستگی به نوع کمپرسور دارد. به دلیل اینکه کمپرسور چیلر تراکمی دارای قطعات متحرک زیادی است، طول عمر کمتری نسبت به سایر اجزای چیلرهای تراکمی دارند. براساس آمار دقیق ارائه شده توس ASHRAE، عمر مفید کمپرسور حدود 30 سال است. طول عمر چیلر تراکمی به طور کلی به پارامترهای مختلفی مانند موارد زیر بستگی دارد:

  • کیفیت تولید دستگاه
  • مدل طراحی
  • برند سازنده قطعات
  • تجهیزات بکار رفته در ساخت
  •  کیفیت سرویس و نگهداری

 


 

قیمت چیلر تراکمی چقدر است؟

به طور کلی عوامل بسیار زیادی بر قیمت چیلر تراکمی تاثیر گذار هستند. قیمت چیلر تراکمی باتوجه به نوع، جنس اجزای داخلی، کارخانه سازنده، کارایی مصرف، معیار و… متفاوت است. متاسفانه به علت نوسانات اقتصادی قیمت ثابتی برای چیلر تراکمی وجود ندارد اما به صورت کلی قیمت چیلر داخلی بین 100 ملیون تا 4 میلیارد برآورد شده است. دقت فرمایید که قبل از تهیه چیلر داخلی به خوبی در مورد کارایی و نیاز شما در مورد آن به خوبی تحقیق کرده و با افراد متخصص این کار مشورت‌های لازم را داشته باشید.  برای استعلام قیمت چیلر تراکمی میتوانید به طور روزانه از سایت ترب کمک بگیرید.

 

سخن پایانی در مورد چیلر تراکمی، به عنوان یک سیستم تهویه پرفروش 

سال های زیادی صنایع مختلف به دنبال روشی برای خنک کردن فرایندهایشان بودند. خوشبختانه در پایان قرن بیستم با تکنولوژی انواع چیلر این دغدغه در صنعت تا حد زیادی رفع شده است. اصل چیلر تراکمی براساس فشرده سازی بخار است که برای حفظ دمای از پیش تعیین شده و ایجاد جریان مداوم خنک طراحی شده است. امیدواریم که ارائه این مطلب در مورد «چیلر تراکمی چیست» مورد توجه شما قرار گرفته باشد و توانسته باشید به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید. لطفا نقطه نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. هر سوالی دارید مجموعه آموزشی و خدماتی سوِدا در خدمت شماست. اینجا پاتوق مهندسین و متخصصین حوزه تاسیسات ساختمان و عمران است. به سوالات شما پاسخ داده میشود.   🙂

شماره تماس برای درخواست خدمات

44354271 -021 –  09123884856

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید