چیلر جذبی چیست و چگونه کار میکند؟

چیلر جذبی چیست و چگونه کار میکند؟

چیلر جذبی یک نوع چیلر صنعتی است که به علت خاصیت تولید آب سردی که در سیستم‌های تهویه مطبوع دارد؛ در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. عمده تفاوتش با انواع دیگر چیلر،  منبع تامین سوختش است. منبع تامین سوخت اولیه اجزای چیلر جذبی، بر پایه مصرف گاز طبیعی می‌باشد. چیلر جذبی به علت کم مصرف‌تر بودن نسبت به چیلر تراکمی، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای دیدن  پاسخ ها به سوال چیلر جذبی چیست و چگونه کار میکند، صفحه را به پایین ببرید (اسکرول کنید) و مطالب را بخوانید.

 در این مقاله به طور کاملا تخصصی،  زیر نظر مهندسین مجرب، به بررسی «چیلر جذبی چیست» به همراه طرز کار چیلر جذبی به زبان ساده و تخصصی پرداختیم و موارد مهم آن را مانند اجزای چیلر جذبی از نظر فنی زیر ذره بین برده ایم. بنابراین برای اطلاع بیشتر از نحوه کارکرد چیلر جذبی با ما در این مقاله از مجموعه سودا همراه باشید.

 

زمان تقریبی مطالعه: ۴ دقیقه 🙂 بخون تا اطلاعاتش کامل تر شه.

 

طرز کار چیلر جذبی چیست و چگونه است؟

در بازار انواع چیلر جذبی بسیار زیاد است. از بهترین برندهای چیلر جذبی میتوان به چیلر جذبی ال جی، چیلر جذبی  Century، چیلر جذبی Gree، چیلر جذبی بخار دبل افکت، چیلر جذبی  Mitsubishi  اشاره کرد. مجموعه سودا، به عنوان یکی از بزرگترین منبع های آموزشی و خدماتی در حوزه تاسیسات ساختمان، به شمایی که قصد خرید چیلر جذبی دارید، این توصیه را میکند، که برنامه ای دوره ای برای سرویس و تعمیر چیلر جذبی داشته باشید و نکات نگهداری چیلر جذبی را بدانید. شما به عنوان کسی که از چیلر جذبی استفاده میکنید، باید با اینکه  چیلر جذبی چگونه کار می کند  و سیکل چیلر جذبی \گونه است، آشنایی پیدا کنید و جلوی هر مشکل و خرابی را بگیرید.  همیشه از قدیم گفته اند، پیشگیری بهتر از درمان است. 🙂

حا ما اکنون لقمه را دور دهانتان نمیپیچیم و سریعا به سراغ آموزش چیلر جذبی میرویم و اطلاعات کامل و تخصصی در مورد کار اینکه سیستم چیلر جذبی چیست، به شما منتقل میکنیم.

 

با هم یک دقیقه به سراغ بررسی نحوه کارکرد چیلرهای جذبی برویم

 

دستگاه صنعتی چیلر جذبی چیست؟

چیلر دستگاهی است که از طریق حذف گرما، جهت خنک کردن آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. به نوعی می‌توان گفت چیلر یک نوع پمپ انرژی است که برای تهویه محیط و آب سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. چیلرها به انواع مختلفی مانند چیلر تراکمی و چیلر جذبی و …. دسته بندی می‌شوند.

ما در مقاله ای جداگانه در مورد چیلر تراکمی محتوایی تولید کرده ایم.

 اما حال این سوال پیش می آید که چیلر جذبی چیست؟ چیلر جذبی به زبان ساده، به این صورت تعریف می‌شود که اصطلاحا چیلر جذبی دستگاهی است که تحت یک سیکل با استفاده از بخار داغ و منبع گرما، اقدام به تولید آب سرد و تهویه محیط می‌کند. اجزای چیلر جذبی، آب سرد تولیدی را به واحدهای صنعتی یا فن کویل به جهت سرمایش ارسال می‌کنند. چیلر جذبی نسبت به چیلر تراکمی انرژی الکتریکی کمتری مصرف می‌کند بنابراین طراحان معمولا برای طراحی سیستم تهویه مطبوع زمانیکه چیلر تراکمی از نظر مصرف انرژی برق به صرفه نیست؛ معمولا  از چیلرهای جذبی استفاده می‌کنند.

 

دستگاه صنعتی چیلر جذبی چیست؟

 

چیلر جذبی چگونه کار میکند؟

چیلر جذبی دارای دو مرحله است:

1- مرحله اول (جذب رطوبت):
در این مرحله، هوای گرم و رطوبت زیاد از طریق یک فیلتر گردش می‌یابد. سپس عامل جاذبی در دستگاه، مانند سیلیکا ژل، آب بلورین شده و می‌تواند رطوبت هوایی را جذب کند و به صورت یک خشک کننده عمل می‌کند.

2- مرحله دوم (تجزیه جاذب):
در این مرحله، جاذب از رطوبت پر شده تجزیه می‌شود و رطوبت جذب شده به صورت مایع بیرون می‌آید. این مایع به صورت خوراکی به یک دستگاه بازیافت می‌شود تا بعداً مورد استفاده قرار بگیرد. سپس جاذب به نظافت می‌شود تا آماده استفاده مجدد باشد.

در کل، چیلر جذبی به کمک عامل جاذبی، رطوبت هوایی را جذب کرده و در اثر تجزیه جاذب، رطوبت را به صورت مایعی بیرون می‌آورد.

چیلر جذبی یک دستگاه حرارتی است که برای تولید سردی از مواد شیمیایی، مانند آب و لیتیوم برومید استفاده می‌کند. این دستگاه تشابه زیادی با انواع دیگر چیلرها دارد، اما برای تولید سردی از فرآیند جذب حرارتی به جای فشار و دمای روغن و آمونیاک استفاده می‌کند.

هنگامی که جریان هوای گرم و رطوبت بالا به دستگاه کشیده می‌شود، این جریان با ماده جذبی در داخل دستگاه واکنش داده و حرارت را جذب می‌کند. سپس هوا در داخل دستگاه خنک می‌شود و عبور پیدا می‌کند. این فرآیند تا زمانی ادامه می‌یابد که هوا کاملا خنک شده و رطوبتش به ماده جذبی منتقل شود. سپس با اعمال حرارت ، ماده جذبی گرم می‌شود و آب شور در داخل دستگاه تشعشع حرارتی شده و سرد می‌شود. سپس آب سرد که با استفاده از کمپرسور تزریق می‌شود، به سیستم مورد نظر که نیاز به خنکایی دارد، تزریق می‌شود. به عبارت دیگر، چیلر جذبی بر اساس اصل تبدیل حرارتی ماده جذبی و آب شور عمل می‌کند و در روند تولید سردی از انرژی حرارتی برای جذب و آزادسازی حرارت استفاده می‌کند.

 

چیلر جذبی چگونه کار میکند؟

اگر برای نصب، تعمیر، نگهداری، سرویس  جیلر   نیاز به کمک داشتید، میتوانید روی تجربه و دانش تیم مهندسی سِودا همه جوره حساب کنید. 

شماره تماس برای درخواست فوری خدمات چیلر جذبی:  44354271 -021

 

در صورتی که شما دانش پژوه حوزه طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان هستید، برای کسب دانش عمیق در این حوزه، پیشنهاد میکنیم از دوره ها و ویدیوهای آموزشی که تخصصی که تحت آموزش  مهندسین ارشد تهران تولید شده، استفاده کنید.  هر آنچه که در مورد چیلر باید بدانید در ویدیوها گفته شده است.

مجموعه ویدیوهای آموزشی چیلر تراکمی و چیلر جذبی

وبینار محاسبات و مفاهیم مربوط به چیلر

دوره آموزشی نصب و راه اندازی چیلر 

سایزینگ لوله کشی مسی چیلرها

محاسبه بافر تانک برای چیلر

هندبوک لوله کشی چیلرهای آب خنک و هوا خنک و مدار اولیه و ثانویه شرکت دایکین

کتاب چیلرهای هوا خنک، تشریح، مقایسه، نکات طراحی و اجرا و جانمایی از کریر

هر گونه سوالی در مورد دوره ها، ویدیوها و کتاب های آموزشی در خصوص چیلر جذبی داشتید میتوانید با شماره درج شده تماس بگیرید.


 

بررسی تخصصی اجزای چیلر جذبی 

برای درک بهتر چیلر جذبی چیست، بهتر است ابتدا با اجزای چیلر جذبی، به صورت خلاصه آشنا شوید. همانطور که بیان کردیم منبع تامین انرژی چیلر جذبی بر پایه مصرف گاز طبیعی است. که بیشتر در کشورهای دارای منابع گازی و نفتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اجزای چیلر جذبی، شامل موارد زیر است.

1- کندانسور

کندانسور یکی از اجزای ساختمان چیلر جذبی، است که وظیفه دریافت گرما از مبرد و تبدیل آن از گاز به حالت مایع است. در واقع وظیفه اصلی کندانسور چیلر جذبی چگالش می‌باشد.

2- اواپراتور

یکی از اجزای ساختمان چیلر جذبی، اواپراتور است. اواپراتور  در واقع به محلی گفته می‌شود که در آن گرمای آب مبرد گرفته شده و سبب تبخیر آن می‌شود.

3- ژنراتور

ژنراتور یک اجزای چیلر جذبی است که وظیفه جداسازی لیتیوم به وسیله گرما دادن به محلول و تبخیر مبرد را دارد.

4- ابزوربر

تعریف محفظه‌ی ابزوربر چیلر جذبی به زبان ساده، به این صورت است که در آن مبرد تبخیر شده در اواپراتور چیلر جذبی، به واسطه مایع لیتیوم بروماید شروع به جذب شدن می‌کند.

مطلب مرتبط: چیلر خانگی چیست؟


طرز کار چیلر جذبی به زبان ساده

طرز کار چیلر جذبی به زبان ساده به این صورت است که، ابتدا گرمای مورد نیاز توسط یک منبع حرارتی مانند گاز طبیعی فراهم شده. سپس این گرمای حرارتی به یک ماده جذاب حرارتی منتقل شده و به مایع تبدیل می‌شود. بخار مایع به کندانسور ساختمان چیلر حرارتی انتقال داده شده و به وسیله یک فن به صورت مایع به مبدل حرارتی انتقال پیدا می‌کند. در این مرحله توسط یک پمپ خنک کننده چیلر جذبی آب سرد تولید می‌کند.

 

تفاوت چیلر جذبی و چیلر تراکمی در چیست؟

به طور کلی چیلر جذبی و تراکمی از نظر ساختاری ساختمان و …. با هم تفاوت‌های زیادی دارند. برای درک چیلر جذبی چیست، لازم است با تفاوت چیلر جذبی و چیلر تراکمی، و تفکیک آن‌ها از هم آشنا شوید. مهم‌ترین تفاوت چیلر جذبی و چیلر تراکمی منبع دریافت انرژی است. در چیلر های تراکمی از انرژی الکتریکی به عنوان منبع تامین انرژی استفاده می‌شود. در صورتیکه در چیلر جذبی از انرژی حرارتی استفاده می‌شود. یکی دیگر از تفاوت ها  سر و صدای کمتر آن است. صدای کمتر چیلر جذبی در واقع به علت استفاده از کمپرسور در اجزای چیلر جذبی می‌باشد.

یک تفاوت دیگر، در ساختمان چیلر جذبی نسبت به چیلر تراکمی است. در چیلر جذبی به جای استفاده از کمپرسور وسیله‌هایی مانند ابزوربر و ژنراتور به کار رفته است.  از دیگر تفاوت ها بین این دو نوع چیلر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • چیلرهای جذبی برای تامین و نگهداری نیاز به نیروی متخصص‌تری نسبت به چیلر تراکمی دارند.
  • راندمان چیلرهای تراکمی حدود 5 برای چیلرهای جذبی است.
  •  چیلرهای جذبی از نظر ابعاد نسبت به چیلر تراکمی بزرگتر بوده پس به فضای بیشتری برای نصب و استفاده نیاز دارند.
  • چیلر جذبی نسبت به نوع دیگر اجزای بیشتری دارد.
  • برای ظرفیت‌های پایین چیلر تراکمی مقرون به صرفه‌تر است.

انواع چیلر جذبی به چند دسته تقسیم میشوند؟

انواع چیلر جذبی به چند دسته تقسیم میشوند؟

به طور کلی چیلرهای جذبی بر اساس مکانیزم طراحی، مبرد و ماده جاذب و منبع حرارتی دسته  بندی می‌شود. در ادامه با انواع چیلر جذبی بیشتر اشنا خواهید شد.

۱-چیلر جذبی مدل شعله مستقیم

چیلر جذبی مدل شعله مستقیم یکی از متداول ترین انواع چیلر جذبی است. همانطور که از نامش پیداست گرمای آن از طریق شعله مستقیم تامین می‌شود. درون چیلر جذبی شعله مستقیم؛ مشعلی وجود دارد که به صورت مستقیم گرما را به مبرد و مخلوط رقیق لیتیوم بروماید می‌برد. از مزیت‌های این مدل چیلر جذبی، استفاده از فصل سرد زمستان برای تولید آب گرم است که محبوبیت زیادی در بین انواع چیلر جذبی دارد. هزینه‌های نصب و قیمت چیلر جذبی مدل شعله مستقیم نسبت به دیگر مدل‌ها، پایین‌تر است. به خاطر همین علت استفاده  این مدل چیلر جذبی بسیار متداول شده است.

2- چیلر جذبی آب گرم

یکی از انواع مدل‌های چیلر جذبی آب گرم است. تفاوت ساختمان چیلر جذبی آب گرم نسبت به مابقی مدل‌های آن، نیاز به موتورخانه برای فرستادن آب گرم است. به علت اینکه این مدل چیلر هزینه‌های نصب و راه اندازی بالایی در کنار نیاز به تجهیزاتی که دارد؛ مدل اقتصادی محسوب نمی‌شود.

3- چیلر جذبی بخار:

اجزای چیلر جذبی بخار دارای دو مدل تک اثره و دو اثره می‌باشند. چیلر جذبی بخار با استفاده از گرمای بخار منجر به غلیظ شدن آب و محلول لیتیوم بروماید می‌شود. استفاده از این مدل چیلر جذبی بیشتر در بیمارستان‌ها مرسوم است. چیلر جذبی بخار از نظر اقتصادی مقرون به صرفه محسوب می‎شود.

قیمت چیلر جذبی در بازار داخلی چقدر است؟

قیمت چیلر جذبی، بر اساس ابعاد، نوع کارکرد، ساختمان چیلر جذبی، موارد استفاده و … متفاوت است . در صورتی که تمایل به خرید چیلر جذبی دارید، جهت اطلاع از قیمت خرید می‌توانید همه فروشگاه ها و نمایندگی های معتبر بروید و برای استعلام قیمت چیلر جذبی از سایت ترب کمک بگیرید. در صورت نیاز به کمک برای تعمیر چیلر جذبی روی مجموعه سودا همه جوره حساب کنید.


جمع بندی در مورد اینکه چیلر جذبی چیست

در این مقاله به بررسی چیلر جذبی چیست، به همراه تشریح تفاوت چیلر جذبی و تراکمی و انواع مدل‌های چیلر جذبی به صورت خلاصه و آسان پرداخته شد. در ایران به علت پایین بودن قیمت گاز استفاده از سوخت طبیعی به عنوان منبع انرژی بزرگترین مزیت چیلرهای جذبی است.  چیلر جذبی به علت ظرفیت‌هایی که دارد در پروژه‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هر سوالی در باب چیلر جذبی دارید در زیر بپرسید، کارشناسان سودا سریعا به شما پاسخ میدهند. حتی مهندسین مجربی ممکن است سوال شما را در باب چیلر جذبی ببینند و پاسخگو باشند. چرا که اینجا، پاتوق مهندسین است. مهندسینی که عاشق یادگیری، دانش و مهارت هستند. 🙂 شما هم یکی از آن ها هستید. 

شماره تماس برای درخواست خدمات

44354271 -021 –  09123884856

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید