7 نرم افزار تاسیسات ساختمان – پرکابردترین نرم افزارهای تاسیساتی

7 نرم افزار تاسیسات ساختمان - پرکابردترین نرم افزارهای تاسیساتی

بهترین نرم افزارهای تاسیسات ساختمان: در این مقاله از سایت سودا قصد داریم شما را با پرکاربردترین و بهترین نرم افزارهای تاسیسات ساختمان آشنا کنیم. کارشناسان و مهندسین تاسیسات ساختمان، باید از انواع نرم افزار تهویه مطبوع، نرم افزار طراحی موتورخانه،  نرم افزار طراحی کانال کشی (hvac)، نرم افزار سیستم برق ساختمان و… برای موفقیت رساندن پروژه های طراحی تاسیسات مکانیکی و برق ساختمان استفاده کنند. یک مهندس تاسیسات موفق و حرفه ای کسی است که بتواند با انواع نرم افزارهای تاسیساتی کار کند و طبق جدیدترین استانداردها و متدها پروژه را به اتمام برساند.

اگر شما میخواهید آینده شغلی خود را تضمین کنید؛ اگر میخواهید از فرصت های شغلی زیادی استفاده کنید؛ اگر میخواهید بعد از فارغ التحصیلی، در حوزه مهندسی تاسیسات ساختمان نامبروان شوید؛ پس باید در کار با انواع نرم افزارهای تاسیسات ساختمانی مهارت بالایی کسب نمایید. در ادامه با 7 نرم افزار پرکاربرد تاسیساتی آشنا خواهید شد.

مهارت کار با نرم افزارهای تاسیساتی، از مهم ترین مهارت‎های مهندسین

کار با انواع نرم افزارهای تاسیساتی برای کارشناسان و مهندسین تاسیسات ساختمان بسیار حیاتی است. از آنجایی کم توجهی به بخش تاسیسات ساختمان منجر به عدم آسایش ساکنین و حتی موجب خطرات جانی و مالی میشود؛ لذا با استفاده از نرم افزارهای محاسباتی و شبیه سازی میتوان پروژه را به بهترین نحو ممکن به اتمام رساند و از بابت ایجاد آسایش، رفاه و امنیت اطمینان کامل کسب کرد.  برای مثال برای محاسبه بار سرمایشی گرمایشی، محاسبه نحوه کانال کشی و لوله کشی دستگاه ها،  انتخاب مناسب ترین تجهیزات، قطعات و سیستم ها، محاسبه سیستم لوله کشی آب مصرفی و… به نرم افزارهای تاسیساتی نیاز است. در ادامه با ۷ نرم افزار تاسیساتی آشنا خواهید شد.

7 نرم افزار تاسیسات ساختمان

۱-نرم افزار کریر هپ (Carrier)

درحال حاضر کامل‌ترین نرم افزار تهویه مطبوع، نرم افزار کریر هپ است.   نرم افزار Carrier s Hourly Analysis Program یا همان Carrier HAP در زمینه محاسبه بار برودتی و حرارتی و انتخاب مناسب سیستم تهویه مطبوع تولید شده است.

این نرم افزار دو قابلیت  خیلی مهم و کاربردی دارد:

تخمین بار ساختمان و طراحی سیستم.

شبیه‌ سازی انرژی ساختمان و محاسبه قیمت انرژی مصرفی ساختمان.

نرم افزار HAP  از استاندارد ASHREA برای محاسبه بار و تحلیل شبیه سازی انرژی استفاده می‌کند. با کمک این نرم افزار میتواند بار سرمایش وگرمایش برای فضا منطقه وکویل سیستم  HVAC، نرخ جریان هوا برای فضای منطقه و سیستم، بار کویل سرمایش و گرمایش، بار فن های سیرکوله، بار چیلر و بویلر و… را محاسبه کرد.

از دیگر قابلیت‌های نرم افزار Carrier می توان به موارد زیر اشاره کرد :

انتخاب مناسبترین کنترل کننده‌ سیستم

محاسبه لوله‌های سیال

انتخاب مناسب‌ترین نوع لوله و کانال

انتخاب و محاسبه ظرفیت دستگاه ‌ای موردنیاز

کنترل اطلاعات مربوط به واحدهای گرمایشی و سرمایشی

۲-نرم افزار  Rhvac

این نرم افزار بعد از نرم افزار کریر هپ، بهترین نرم افزار محاسباتی برای به دست آوردن بار‌های برودتی وحرارتی وهمچنین تعیین دبی حجمی هوای لازم جهت تهویه اتاق منازل مسکونی و یا ساختمان های کوچک تجاری است.

۳-نرم افزار AutoCAD اتوکد

نرم افزار اتوکد، محصول شرکت آمریکای اتودسک است. با کمک این نرم افزار مهندسین میتوانند  طرح های ساده و دو بعدی تا طراحی های پیچیده و سه بعدی را با دقت، سرعت و کیفیت فوق العاده را طراحی کنند.  بی شک می توان گفت که نرم افزار اتوکد دقیق‌ترین و کاربردی‌ترین نرم افزارها در خصوص ترسیم نقشه‌های معماری سازه‌ای صنعتی و الکترونیکی است.

با نرم افزار قدرتمند اتوکد به راحتی میتوان معماری سازه ها و پروژه های تاسیساتی ساختمان را با چارت‌ها و دیاگرام‌ها، انواع گراف ها، ترسیمات توپوگرافی برچسب و آلارم گرافیکی طراحی کرد.

 

نرم افزار تاسیساتی

۴-نرم افزار رویت Mechanical.Electrical.Plumbing Revit MEP

نرم افزار رویت یک نرم افزار مدل سازی اطلاعات ساختمان برای مهندسین تاسیسات ساختمان، معماران، مهندسان عمران، مهندسان فنی، مهندسین برق، طراحان و پیمانکاران است. این نرم افزار به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای تهویه مطبوع به کاربر اجازه می دهد یک ساختمان و قسمت های مختلف آن را به صورت سه بعدی به طور دقیق و شفاف طراحی کند. برای آشنایی با این نرم افزار، پست آموزش نرم افزار رویت مپ را مطالعه کنید.

مهم ترین  نرم‌افزارهای محبوب در زمینه تاسیسات مکانیکی ساختمان رویت مپ است که بر اساس فناوری BIM (مدل ساختار اطلاعاتی) طراحی شده است. این نرم‌افزار شامل ابزارها و قابلیت‌هایی برای طراحی و مدل‌سازی سیستم‌های HVAC، لوله‌کشی، و تاسیسات الکتریکی است.

 

۵-نرم افزار Design Builder

Design Builder نیز برای آنالیز دقیق تر و کامل بار گرمایشی و سرمایشی محیط و سیستم انتخابی به کار می رود. این نرم افزار توانایی شبیه سازی ساختمان در زمینه های مختلف را دارد. اما بزرگ ترین ایراد آن این است که زمان محاسبات آن کمی زمان بر است.

۶-نرم افزار سایزینگ کانال (Duct sizer)

مهندس تاسیسات با استفاده از نرم افزار Duct sizer به راحتی می توانیم سایز کانال های مختلف را به دست آورند. در واقع با وارد کردن میزان CFM هوای عبوری از کانال مد نظر و یکی از دو پارامتر افت فشار یا سرعت هوا میتوان سایز کانال را محاسبه کرد.

۷-نرم افزار سایزینگ لوله و محاسبات هیدرولیکی (Pipe sizer)

از دیگر نرم افزارهای تاسیساتی، نرم افزار Pipe size است. کار با این نرم افزار راحت بوده و به آسانی میتوان  اطلاعات فراوانی از جمله ضخامت مورد نیاز قطر لوله‌ها، وزن لوله ها، چگالی سیال، وزن سیال عبوری، دبی ، افت فشار و … را محاسبه کنند.

دوره پیشنهای برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته تاسیسات ساختمان

دوره های آموزش تاسیسات ساختمان با قیمت های استثنایی

اکسل دفتر فنی تاسیسات ساختمان

نرم افزار دیالوکس

دوره آموزشی اتوکد دفتر فنی

دستورالعمل شرکت در مناقصه 

صورت وضعیت نویسی پیمانکاری

آموزش نرم افزار کریر هپ

دانلود نرم افزار تاسیسات ساختمان

در مجموعه آموزشی سودا، دانلود رایگان نرم افزار کاربردی از جمله نرم افزارهای تاسیسات مکانیکی و برق ساختمان  برای دانشجویان، هنرستانی‌ها و دانش پژوهان عزیز فراهم شده است. با دانلود نرم افزارهای تاسیساتی از جمله دانلود نرم افزار اتوکد، کریر هپ، رویت و… میتوانید اصولی، طبق آخرین استانداردها و تکنولوژی ها انواع تاسیسات مکانیکی و برق ساختمان از جمله سیستم های برودتی و حرارتی، سیستم های آبرسانی، فاضلاب ساختمان، سیستم کلید و پریز، سیستم روشنایی و… شبیه سازی کنید.

4/5 - (4 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید