آشنایی با انواع استخر

آشنایی با انواع استخر

در این مقاله از وب سایت سِودا به سراغ انواع استخر رفته ایم. در واقع انواع استخر از نظر کاربری و نوع طراحی متفاوت است که برای یک طراح و مهندس تاسیسات و هر کسی که میخواهد استخر بسازد، لازم است تا با تک تک آنها آشنایی داشته باشید. از انواع استخر ویلایی گرفته تا انواع استخر باغ، انواع استخر شنا، کشاورزی، درمانی و… هر یک ویژگی هایی دارند که نیاز است شما درباره هر کدام از اطلاعاتی داشته باشید. حتی از شرایط ساخت و ویژگی های انواع استخر سرپوشیده یا سرباز نیز، مطلع شوید.

حال در ادامه همراه سودا باشید تا مطالب جامع در مورد انواع استخر را به قول معروف قورت بدهید. این پست ویژه برای شمایی است که به دنبال یک منبع درجه یک آموزشی-تخصصی و خدماتی میگردید. جامع ترین پست آموزشی در مورد انواع استخر از زبان مهندس توکلی پیش روی شماست. در این پست مو به مو همه چیز در مورد انواع استخر بررسی شده است. 

 

آشنایی با انواع استخر

 

بررسی تعریف و کاربرد استخر، قدم اول برای آشنایی با انواع استخر

قبل از اینکه با هم به سراغ انواع استخر برویم، لازم است بدانید که استخر به مجموعه‌اي از ابنيه، لوازم، تجهيزات و امكانات اطلاق مي‌شود كه با هدف آبتني كردن، شنا كردن، شيرجه زدن، آموزش شنا و ديگر مقاصد تفريحي و یا درمانی ايجاد شده است. ابنيه اين مجموعه، از وسايل و مواد معمول بنايي نظير سيمان، آجر، فلز و ساير مواد غير قابل نفوذ و مقاوم ساخته شده است كه مي‌توان آن را به صورت خصوصي (مسكوني) و يا عمومي طراحي و اجرا نمود. حال کاربرد استخر بر اساس چند فاکتور متفاوت میشود. در واقع برای ساخت تاسیسات استخر و طراحی استخر، نیاز است تا از ابتدا نواع کاربرد استخر یا همان نوع کاربری استخر شفاف سازی شود.

 

 

انواع کاربرد استخر از زبان متخصصین

استخرها، به عنوان یکی از انواع فضاهای خارجی یا داخلی، برای انجام فعالیت‌های تفریحی، ورزشی و درمانی به کار می‌روند. برخی از کاربردهای استخر به شرح زیر است:

ورزش: استخرها برای شنا، آبگرمکنی، آباژور، پرش با تابه‌جانبی و دیگر ورزش‌های آبی به کار می‌روند.

تفریح: استخرها برای تفریح خانوادگی، سفرهای آبی، بازی‌های آبی و سایر فعالیت‌های تفریحی به کار می‌روند.

درمان و تراپی: استخرها برای انجام تمرین‌های فیزیکی و درمانی برای بیمارانی که به دلیل بیماری‌های مختلف، نیاز به درمان در آب دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آب‌درمانی: استخرهای آب‌درمانی برای ارائه درمان‌های مختلفی مانند ماساژ، آب‌درمانی، تنفس در آب و سایر درمان‌های مرتبط با استفاده از آب به کار می‌روند.

آب‌گرمکنی: استخرهای آب‌گرم کننده معمولاً برای ایجاد حالت آرامش و استراحت در بدن انسان استفاده می‌شوند.

آب‌ریزی: استخرها برای آبیاری گیاهان و باغ‌ها، یا به عنوان مخزن آب برای سیستم‌های آبیاری به کار می‌روند.

به طور کلی، استخرها به عنوان یکی از وسایل تفریحی، ورزشی و درمانی، مورد استفاده قرار می‌گیرند و برای اهداف مختلفی مانند تفریح، ورزش، درمان و آب‌گرمکنی به کار می‌روند. استخرهاي شنا برحسب نوع فعاليت (آموزشي، تمريني، مسابقه اي، تفريحي، درماني و . . .) تقسيم بندي شده و بر همين اساس داراي ويژگيهايي خواهند بود كه بايد از ابتداي برنامه ريزي و طراحي مدنظر قرار گيرد.

استخرها ممكن است به صورت يك منظوره (ويژه يك نوع فعاليت) و يا چند منظوره (كه امكان فعاليتهاي مختلف را فراهم مي كند) در نظر گرفته شود. استخرهاي شنا ممكن است به صورت سرپوشيده يا روباز ساخته شود كه در هر دو حالت شامل ويژگي هاي فوق نيز مي گردد.  توصيه مي شود استخرهاي روباز در داخل يك مجموعه ورزشي و يا در جوار استخرهاي سرپوشيده در نظر گرفته شود.

انواع کاربرد استخر از زبان متخصصین

 

انواع استخر از نظر طراحی:

انواع استخر (Types of pools) از نظر طراحی می‌توانند به چند دسته تقسیم شوند که عبارتند از:

1. استخرهای فضای باز: این نوع استخرها در فضاهای باز مانند پارک‌ها، شهربازی‌ها و ورزشگاه‌ها قرار می‌گیرند. این استخرها معمولاً به منظور تفریح و ورزش ساخته می‌شوند و ممکن است دارای امکاناتی مانند آبگرمکنی، روشنایی و صندلی‌های آفتاب‌خوری باشند.

انواع استخر روباز هزينه كمتر ساخت نسبت به استخرهای سرپوشیده دارد.  از دیگر مزیت های استخر روباز، هزینه پایین تر نگهداری نسبت به استخرهای سرپوشیده به علت عدم نیاز به کنترل دما و رطوبت فضای استخر و  شرايط محيطي بسيار مطلوب و جذابتر با وجود بهره برداري از طبيعت آزاد، گل و گياه و آفتاب است.

2. استخر سرپوشیده و ساخته شده در  فضای داخلی: این نوع استخرها در فضاهای داخلی مانند باشگاه‌های ورزشی، هتل‌ها، اقامتگاه‌ها و برخی ساختمان‌های تجاری قرار می‌گیرند. این استخرها به منظور تفریح، ورزش و درمان ساخته می‌شوند و ممکن است دارای امکاناتی مانند آبگرمکنی، سونا و جکوزی باشند.

3. استخرهای طبیعی و اکولوژیک: این نوع استخرها برای شبیه‌سازی طبیعت و استفاده از منابع طبیعی، مانند آب و خاک، طراحی شده‌اند. این استخرها معمولاً در محیط‌هایی مانند کوهستان‌ها و دره‌ها ساخته می‌شوند و ممکن است دارای امکاناتی مانند ساحل شنی، سنگ‌های بزرگ و موج‌ساز باشند.

4. استخرهای منظره‌سازی شده: این نوع استخرها به منظور افزایش زیبایی و جذابیت محیط‌های زندگی و کار ساخته می‌شوند. این استخرها معمولاً در باغ‌ها، پارک‌ها و محیط‌های خارجی ساخته می‌شوند و ممکن است دارای امکاناتی مانند آبشارها، سنگ‌های آبی و برخی گیاهان آبی باشند.

 

بررسی کاملتر انواع استخر از زبان مهندس توکلی از مهندسین مجرب تهران

 

1- استخر خصوصی (مسکونی)

یکی از رایج ترین انواع استخر ها، استخر خصوصی است. استخر ویلایی و استخر خانگی و استخر های باغی (باغ های تفریحی) در این دسته قرار میگیرند. در واقع استخري است كه صرفا براي استفاده مالك، اعضاء خانواده و حداكثر 3 واحد مسكوني و يا مهمانان شخصي مورد استفاده قرار مي گيرد. اين استخر كاربرد عمومي ندارد. امروزه استخر خصوصی یکی از نشانه های لوکس بودن و مجلل بودن ساختمان ها به حساب می آید. امروزه انواع استخر ویلایی در طراحی های شکیلی در خانه های لوکس دیده میشود که هر یک زیبایی خاص خودش را دارد.
از نظر فنی باید بگوییم که عمق متداول برای این نوع استخرها بین 1 تا 2 متر می باشد. باید به این نکته توجه داشت که در استخرهایی که عمق آنها بیش از 1.5 متر است حضور نجات غریق الزامی است، پس در ساختمان هایی که امکان حضور دائم نجات غریق میسر نیست، نباید استخرهایی با عمق بیش از 1.5 متر طراحی و اجرا کرد.

1- استخر خصوصی (مسکونی)

2-استخر عمومی

هرگونه استخري كه با هدف انتفاع مالي يا ارايه خدمات به عموم افراد جامعه و يا قشر خاصي از افراد جامعه ساخته مي شود. همانند استخرهاي عمومي با مالكيت شخصي و استخرهاي موسسات، سازمان ها يا مراكز دولتي و خصوصي، مدارس، مهد كودك ها، پادگانهای نظامي، پلاژها، كمپ ها يا مجتمع‌هاي مسكوني، هتل‌ها  و موارد مشابه این استخرها می توانند به صورت استخر روباز یا استخر سرپوشیده طراحی شوند. انواع استخر شنا عمومی بسیار دیده میشود. برای ساخت، ضدعفونی کردن، گندزدایی آب استخر نیز هر کدام استانداردهایی دارد. در واقع بحث تصفیه آب استخر برای انواع استخر شنا عمومی بسیار پررنگ و مهم است.

انواع استخر

 

3-استخر آموزشی خردسالان

استخرهاي آموزشي مخصوص خردسالان، استخرهاي كم عمقي هستند كه صرفاً جهت شنا و آموزش افراد كم سن و سال مورد استفاده قرار مي‌گيرند. حضور افراد بزرگسال در اين استخرها فقط به منظور مراقبت و يا آموزش افراد خردسال مي باشد، بنابراين شنا كردن افراد بزرگسال در اين استخرها ممنوع است.

استخرهاي آموزشي خردسالان بايد داراي حداقل عمق 60 سانتي متر و حداكثر عمق 90 سانتي متر باشد. عرض این استخرها می بایست 7 متر و طول آن ها بین 13 تا 20 متر باشد. براي ورود به اين استخر پيش بيني پله با عرض حداقل 7 تا 13 متر براي كودكان مبتدي توصيه مي شود.

ايجاد دو خط شنا در طول استخر با علائم راهنما در كف كمك موثري در پيشرفت روند آموزشي خواهد داشت. همچنين پيش بيني حاشيه اي به عرض 2 متر با كف سازي مناسب و غير لغزنده در دور استخر امكان نرمش و آمادگي جسماني شناگران خردسال و همچنين آموزش هاي نظري براي آنها را فراهم خواهد ساخت.

ضمناً حاشيه استخر امكان كنترل و نظارت مربيان بر شناي خردسالان را در داخل آب تسهيل خواهد كرد. شيب كف استخر نبايد از 1/15 بيشتر شود، اما به طور كلي شيب 1/20 ترجيح داده مي شود. ساير الزامات مطابق الزامات عمومي استخرها مي باشد.

3-استخر آموزشی خردسالان

 

 

4- انواع استخر شنای تفريحی

پيش بينی حاشيه ای به عرض حداقل 2 متر در استخرهای سرپوشيده و 4 متر در استخرهای روباز براي استراحت شناگران و نظارت ضروري مي باشد. ساير استانداردها مطابق الزامات عمومي استخرها ميباشد.

در انواع استخرهای شنای تفريحی استفاده از سكوها و تخته هاي شيرجه با ارتفاع بيش از 3 متر ممنوع است. منطقه مخصوص شيرجه زدن بايد با روش مناسب از ساير مناطق استخر جدا گردد تا به هنگام شيرجه زدن موجب برخورد با شناگران و حادثه درون آب نشود. نصب تخته شيرجه در كليه استخرهايی كه عمق آنها كمتر از 2.5 متر می‌باشد ممنوع است، بجز در شرایط تمرين و يا مسابقه و با نظارت كامل مربي و منجي غريق.

4- انواع استخر شنای تفريحی


 

5- استخر سرسره دار

يك استخر سرسره دار به استخري اطلاق مي شود كه داراي يك يا چند سرسره معمولي، تونلي (دالاني) و يا با شيب تند به انضمام تجهيزات مربوط به گردش آب و نيز عمليات شيميايي مختص آن باشد.

اين استخرها اغلب همان ضوابط استخرهای شناي تفريحی را دارا مي باشند. حداقل عمق آب در محلي كه سرسره تونلي (دالاني) به آب مي رسد بايد 1.3 متر باشد. اين عمق بايد دقيقاً روبروي سرسره تونلي قرار داشته و حداقل به طول 3 متر امتداد داشته باشد.
فاصله بين كناره خروجي سرسره معمولي و تونلي از هم و از كناره خروجي سرسره هاي شيب تند بايد حداقل 1.5 متر و فاصله ميان خروجي هاي سرسره هاي شيب تند نسبت به يكديگر بايد حداقل 1.8 متر باشد.

براي هر يك از ورودي هاي سرسره هاي استخر بايد يك پمپ ذخيره تعبيه شده باشد تا در شرايط خاص آب را بر روي سطح سرسره پمپ نمايد. پمپ ذخيره بايد آب مورد نياز را از حوضچه استخر تعبيه نمايد.

حداقل ظرفيت پمپاژ پمپ ذخيره بايد معادل 2 برابر نرخ جريان تركيبي تمامي فيلترها و پمپ هاي سرسره باشد. سيستم فيلتراسيون آب استخر و گردش آب استخرهاي سرسره دار بايد عمل فيلتراسيون و گردش آب را در دوره زماني حداكثر يك ساعته انجام دهد. سرسره ها بايد به گونه اي طراحي شده باشند كه استفاده كنندگان از آن به هيچ وجه هنگام سر خوردن پرتاب نشوند. تاسیسات استخر سرسره دار نیز مانند تاسیسات دیگر انواع استخر یک سری فرایند پیچیده ای دارد.


 

6- انواع استخر موج ساز

انواع استخر موج ساز، به استخرهايی گفته مي شود كه داراي طرح و شكل ويژه اي بوده و با استفاده از يك دستگاه موج ساز در آن ها به طور مصنوعي موج ايجاد مي گردد. استخرهای موج اغلب یکی از مشخصه های اصلی پارک های آبی سرپوشیده و نیز پارک های آبی روباز هستند.


 

7- استخر شناي حرفه اي و مسابقات

از دیگر انواع اسنخر، استخر شنا حرفه ای و مسابقه ای است. در مسابقات داخلي خطوط شناي كناري با فاصله نيم متر از لبه استخر در نظر گرفته ميشود، به گونه اي كه براي يك استخر 6 خطي، عرضي برابر 13 متر مورد نياز است. استخرهاي كمتر از 6 خط براي مقاصد تمريني به كار مي رود و در اين نوع استخرها فاصله خطوط شناي كناري از لبه استخر به 25 سانتيمتر كاهش مي يابد كه در اين صورت استخر 4 خطي داراي 8.5 متر عرض و استخر 5 خطي داراي 10.5 متر عرض خواهد بود.

7- استخر شناي حرفه اي و مسابقات

استخرهاي ويژه مسابقات رسمي و بين المللي داراي 50 متر طول با 8 خط شنا هر يك به عرض 2.5 متر مي باشد كه با احتساب دو فاصله نيم متري از لبه هاي كناري استخر، ابعاد كلي به 21×50 متر مربع خواهد رسيد.

اما در استخرهاي مخصوص مسابقات قهرماني جهان و المپيك داراي 50 متر طول با 8 خط شنا هريك به عرض 2.5 متر مي باشد. فاصله دو خط 1 و 8 از لبه هاي كناري استخر 2.5 متر است بنابر اين ابعاد كلي استخر 25×50 متر مربع خواهد بود. شكل زیر نسبت طول به عرض استخرهاي حرفه اي و مسابقه را نشان مي دهد.

در جدول زیر اطلاعات كاملي از عمق انواع استخرهاي شناي مخصوص مسابقه و تمرينات حرفه اي آورده شده است.

از دیگر انواع اسنخر، استخر شنا حرفه ای و مسابقه ای است

 

8- استخر شيرجه

يكي از زيباترين رشته هاي ورزش آبي شيرجه است كه بسيار استثنايي و تخصصي است. در اين ورزش شناگران از سكوها و يا تخته هاي شيرجه اي كه داراي ارتفاعات مختلف از 1 تا 10 متر مي باشند به درون آب شيرجه مي زنند.


 

9- استخرهاي چند منظوره

با در نظر گرفتن تمهيداتي در مقاطع استخرهاي مسابقه اي و تمريني امكان برگزاري ساير ورزش‌هاي آبي تا حدود زيادي فراهم ميشود. به گونه اي كه رعايت عمق و شيب مجاز در كف استخرها و بهره گيري از تقسيم كننده هاي شناور، قابليت بسيار خوبي براي افزايش كارآيي و تبديل آن به استخرهاي چند منظوره به وجود خواهد آورد. الزامات استخرهاي چند منظوره مطابق الزامات عمومي استخرها است.

انواع استخرهاي چند منظوره


 

10- استخر آب گرم

انواع استحر آب گرم، به استخرهايي اطلاق مي شود كه با هدف درمان و آرامش بخشي طراحي شده است. اين استخرها داراي امكاناتي نظير: پاشش سيكلي آب، آب گرم، حمام آب معدني، سيستم تزريق هوا درون آب، ايجاد حباب و … مي‌باشند.

 


 

11-حوضچه آب سرد

حوضچه آب سرد نیز یکی دیگر از انواع استخرهای درمانی است. آب سرد علاوه بر خواص آرامش بخشی که دارد، تاثیرات بسیار مطلوبی نیز بر کاهش تورم و التهاب پوست می گذارد.

آب سرد در برخی از مواقع برای رفع سردرد یا کاهش دمای بدن افراد بیمار نیز مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از حوضچه آبسرد سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، به این علت که آب سرد یک شوک کوچک آنی به بدن انسان وارد می کند که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می شود. عمق این نوع استخر در حدود 1.5 تا 1.7 متر است.

مساحت استخر آب سرد برای هر کاربر 0.9 مترمربع در نظر گرفته می شود. دمای آب این نوع استخرها بین 10 تا 12 درجه سانتیگراد است.

فیلتراسیون حوضچه آبسرد همانند استخر بوسیله فیلتر شنی انجام می گیرد. تعداد دفعات تعویض آب در این نوع استخرها 2 بار در ساعت می باشد و ظرفیت پمپ و فیلتر باید بر این اساس تعیین گردد. برای ثابت نگه داشتن دمای آب حوضچه آب سرد، دو راه وجود دارد، یا باید از یک مینی چیلر جهت انتقال حرارت از آب استفاده شود و یا اینکه با تعویض مقداری از آب حوضچه با آبسرد شهری، دمای آب در 12 درجه سانتیگراد ثابت نگه داشته شود.
در صورتی که حوضچه آب سرد در یک استخر عمومی قرار دارد استفاده از مینی چیلر راه مقرون به صرفه تری است. اما در استخرهای خانگی و شخصی که استفاده کمتری دارند، می توان با جایگزینی مقداری از آب حوضچه آب سرد با آب سرد ورودی، دمای آب را در حد مطلوب نگه داشت.


 

 

12-انواع استخر معلولین

یکی از انواع استخر درمانی- پزشکی، استخر ویژه معلولین است. این نوع اسنخرها  شامل استخرهايي است كه داراي شكل و طرح ويژه بوده و براي استفاده افرادي كه ناتوان جسمي هستند مورد استفاده قرار مي گيرد. تمامي سطوح بايد عاري از لبه هاي تيز باشند و امكان ليز خوردن روي آنها وجود نداشته باشد.

اسباب و لوازم مخصوص افراد معلول (ناتوان جسمي ) بايد به گونه اي طراحي و ساخته شده باشد كه هيچگونه خطري معلولان را به هنگام ورود به استخر و خروج از آن و مكانهاي بهداشتي (توالت، محل دوش گيري، رخت كن و … ) تهديد ننمايد.
حداقل عمق آب استخرهاي مخصوص معلولان 60 سانتي متر و حداكثر 150 سانتي متر مي باشد. ورودي استخر براي افراد ناتوان جسمي بايد در قسمت كم عمق استخر تعبيه شده باشد. مجموع ارتفاع پله هاي ورودي به داخل آب استخر بايد حداكثر 450 ميلي متر باشد. به عنوان يك گزينه جايگزين، استفاده از بالابر و يا سطح شيب دار با شيب ملايم نيز مورد قبول است.

در جاهايي كه از پله يا سطوح شيب دار متحرك استفاده مي شود، بخش هاي زيرين سطوح شيب دار و يا پله هاي متحرك بايد از دسترس ساير شناگران خارج باشد. از آنجايي كه گاهي اوقات معلولان توانايي كنترل ادرار خود را ندارند سيستم فيلتراسيون و گردش آب بايد قادر باشد تا آب استخر را هر 2 ساعت يكبار فيلتر نموده و به طور كامل به گردش درآورد. سيستم فيلتراسيون و گردش آب بايد در 24 ساعت بطور كامل كار كند.

 

13- استخر کف متحرک

یکی دیگر از جالب ترین انواع استخر، استخر کف متحرک است. این نوع اسنخر به استخرهايي اطلاق مي شود كه در آنها با استفاده از يك سيستم هيدروليك كف استخر قادر به بالا آمدن می باشد. در این استخرها كل مجموعه بايد كاملا ايمن بوده و از نظر تعمير و نگه داراي شرايط مناسبي داشته باشد.

حركت كف استخر بايد به گونه اي طراحي شده باشد كه به هنگام حركت حداقل آشفتگي يا تلاطم را در آب ايجاد نمايد به طوري كه شرايط ايمني را براي ورود، خروج و شناي افراد با ناتواني جسمي فراهم آورد.
اين استخرها عموماً چند منظوره بوده و در حالت عادی به صورت استخر عمومی می باشد و در مواقع مورد نیاز با تغییر ارتفاع کف به استخر آموزشی، استخر شیرجه و یا کاربردهای دیگر تبدیل می شود.
در شرايطي كه كف استخر بالا آورده شده است و عمق آب ديگر مناسب براي شيرجه زدن نيست، تخته شنا بايد به سمت پهلو چرخانده شده و با يك وسيله مناسب بسته شود و اجازه استفاده آن به هيچ وجه به شناگران داده نشود.
سيستم فيلتراسيون و گردش آب بايد قادر باشد تا آب استخر را هر 2 ساعت يكبار به طور كامل فيلتر نموده و چرخش دهد و همچنين اين سيستم بايد در تمام مدت زمان شبانه روز اين عمل را انجام دهد.

 

15- استخر واترپلو

استخر واترپلو از دیگر انواع استخر است. این استخري است كه براي مسابقات رسمي و يا غير رسمي واترپلو طراحي و تجهيز شده است. واترپلو از جمله مشكلترين ورزشهاي تيمي آبي است و اغلب در استخرهاي سرپوشيده انجام می شود. براي مسابقات رسمي، المپيك و جهاني در رده مردان طول زمين بايد 30-20 متر و عرض آن 20-10 متر باشد. در مسابقات بانوان اين ابعاد 20×25 متر است. به طور كلي عمق آب در هيچ نقطه اي نبايد از 1.8 متر كمتر باشد و ترجيحاً بايد از عمق 2 متر استفاده شود.
براي برگزاري مسابقات داخلي و تمرينات حداقل سطح آب ممكن است 8×20 متر در نظر گرفته شود، كه در اين صورت عمق آب تا 1.5 متر امكان كاهش دارد. در اين استخرها درجه حرارت آب بايد در محدوده 1±26 درجه سلسيوس باشد. نور مورد نياز براي استخر واترپلو در مسابقات داخلي 600 لوكس و براي مسابقات جهاني و المپيك 1500 لوكس مي باشد.

 

16-استخر غواصی

استخر غواصي، استخري است كه به دليل شرايط خاص تمرينات غواصي بايد داراي ابعاد، اندازه ها و تجهيزات خاصي باشد كه الزامات خاصی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است.

گروه تمرين غواصي معمولاً شامل 5 نفر يا كمتر مي باشد كه نيازمند فضايي با ابعاد 3.6×5 مترمربع مطابق شكل مي باشد.
عمق آب براي تمرينات ساده حداقل 1.5 متر و براي تمرينات تغيير فشار به 3.5 تا 5.5 متر بايد افزايش پيدا كند. از اين رو استخرهاي شيرجه براي اين ورزش بسيار مناسب مي باشد.

استخرهايي كه در آن تمرينات غواصي انجام ميشود نياز به فضاي خاص نگهداري و پركردن كپسولهاي تنفسي خواهد داشت كه شامل كمپرسور خانه، محل كپسول هاي خالي و محل كپسول هاي آماده و تجهيزات غواصي مي باشد.
كمپرسورخانه به علت سر و صداي زياد و رعايت ايمني بايد در داخل فضايي با عايق بندي كافي در نظر گرفته شود. فضاي مورد نياز اين عملكرد حدود 15 متر مربع است كه با افزايش تعداد غواصان به 45 متر مربع نيز قابل افزايش مي باشد.

عمیق ترین استخر غواصی جهان با عمق 60 متر در دبی

یکی از عمیق ترین و جذاب ترین استخرهای غواصی جهان با عمق 45 متر در لهستان


 

17- استخر شناي گروهي و نمايشي (شناي موزون)

شناي گروهي كه به صورت نمايشي برگزار مي شود يكي از رشته هاي نوين و موفق در ورزش هاي آبي است كه طرفداران زيادي در بين جوانان دارد.
اين ورزش دسته جمعي در دو بخش فيگور (حرکات نمایشی پا بدون موسیقی) و روتين (رقص هماهنگ با موسیقی) انجام مي شود كه الزامات هر يك عبارت است از:

در بخش فيگور به دو منطقه 3×10 مترمربع نياز مي باشد كه بايد نزديك ديواره استخر بوده و طول 10 متر آن موازي ديواره استخر و با حداكثر فاصله 1.5 متر از آن . يكي از اين مناطق بايد حداقل عمق 3 متر و منطقه ديگر حداقل عمق 2.5 متر داشته باشد.

در بخش روتين حداقل يك منطقه 12×25 متر مربع نياز مي باشد.كه از اين منطقه يك ناحيه 12×12 متر مربعي آن بايد حداقل 2.5 متر عمق داشته باشد، ولي بقيه مي تواند 1.8 متر عمق داشته باشد.

  • در مناطقي كه عمق آب بيشتر از 2 متر است، عمق نواحي كنار ديواره استخر تا فاصله 1.2 متری ممکن است 2 متر بوده و از آنجا به بعد به سمت منطقه عميق شيب دشته باشد.
  • كيفيت آب استخر بايد به حدي بالا و شفاف باشد كه كف استخر به وضوح قابل رويت باشد.
  • دمای آب بايد بين 25 تا 27 درجه سلسيوس باشد.
  • در زیر آب بلندگوهای مخصوصی برای پخش موسیقی در قسمت روتین باید در نظر گرفته شود.17- استخر شناي گروهي و نمايشي (شناي موزون)

 

۱۸- استخر تمرینی

در این نوع استخرها آب با شدتی که قابل تنظیم شدن است توسط یک سیستم پمپاژ مناسب در خلاف جهتی که شناگر حرکت می کند جریان یافته و شناگر با این که به شدت شنا میکند اما در جای خود ساکن است.
شنا در این وضعیت در شناگر احساس شنا در دریا ایجاد میکند و هرچقدر هم شنا کند ضمن بهره بردن از فواید و لذت شنا هیچگاه به انتهای استخر نخواهد رسید. ابعاد این استخر معمولا 2.5*5 متر است.

 

 

جمع بندی در مورد انواع استخر:

تا اینجا با انواع استخر از جمله استخر ویلایی، استخر درمانی، استخر ورزشی و… آشنا شدید و متوجه شدید که استخر از نظر طراحی و مدل ساخت به چند دسته یعنی انواع استخر سرپوشیده، استخر سرباز و … تقسیم بندی میشود. حال اگر سوالی در مورد انواع استخر دارید میتوانید همینجا در زیر این پست کامنت کنید در اولین فرصت جناب مهندس توکلی یکی از مجربترین مهندسین تهران در حوزه تاسیسات استخر به شما جواب میدهند.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید