اصول مدیریت پروژه ساختمان چیست؟

اصول مدیریت پروژه ساختمان چیست؟

اصول مدیریت پروژه ساختمان چیست؟ برای مدیریت پروژه های ساختمانی باید چه مهارت‌هایی داشته باشیم؟ بهترین نرم افزار مدیریت پروژه ساختمانی چیست؟ آیا پیمانکار و مدیر پروژه های ساختمانی  یک شخص هستند؟ آیا دوره آموزش مدیریت پروژه های ساختمانی برگزار میشود؟ چه دانشگاه‌های دارای رشته مدیریت پروژه و ساخت است؟ از کجا کتاب مدیریت پروژه های عمرانی را دانلود کنیم؟

 

منظور از مدیریت پروژه ساختمان چیست؟

در هر پروژه عمرانی برای طبقه‌­بندی و اولویت انجام کارها به یک برنامه هدفمند نیاز است. همه پروژه های ساختمانی مراحل و پروسه‌­  خود را داشته که باید بی کم و کاست اجرا شود. عوامل متعددی دست به دست هم داده تا یک ساختمان به ترتیب و با اصول و شیوه­ صحیح به پایان برسد. اصول مدیریت پروژه ساختمان شامل همه موارد و روش‌­های کنترل موقعیت پروژه، کمیت و کیفیت کارها و هزینه­‌های مورد نظر می­باشد.

 

مدیریت پروژه ساختمان

ترتیب در انجام کارهای یک پروژه عمرانی از نکات قابل توجه­ای بوده که پیچیدگی­‌ها را به حداقل می­رساند. مدیریت پروژه ساختمان به معنای کنترل همه عوامل اجرایی اعم از ابزارها، امکانات، تجهیزات، محدوده، مدت زمان و طراحی است. این امر طیف وسیعی از ارتباطات، اقدامات و عملیات­ها را در بر می­گیرد. پروژه­های عمرانی می­تواند به انواع متفاوتی شکل بگیرد.

 

کنترل پروژه عمرانی

اصول کنترل و مدیریت پروژه­‌های عمرانی برای مهندسان نقشه راهی را تعیین کرده و بازه زمانی اجرای پروژه را می­توان به وسیله این برنامه مشخص کرد. از مزایای کنترل پروژه، کاهش چشمگیر خطاها و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه بیهوده است. پروژه­های ساختمانی در دو بخش تجاری و مسکونی به اجرا در می­‌آیند. هر یک از این کاربری­‌ها به برنامه و مدیریت منایب برای کنترل پروژه نیاز دارد.

 

اصلی­ترین بخش­‌های کنترل پروژه برنامه­ریزی و نقشه بهر­ه­برداری، برآورد مخارج، بررسی ریسک‌­های پروژه و مدیریت فرآیند پیشرفت ساختمان می­باشد. رعایت اصول مدیریت پروژه ساختمان نتیجه مطلوب کار را تضمین می­کند این اصول و قواعد به شرح زیر می­باشند.

  • تشکیل جلسه توجیهی و برآورد هزینه­های پروژه
  • تنظیم ترتیب کارها و جدول زمانی
  • تدوین مخارج
  • مدیریت پرسنل و افراد در جریان امور
  • تعیین روش­های پیشروی و برنامه­ راهبردی مناسب برای شروع، ادامه و اتمام پروژه
  • مذاکره با ذینفعان در کل موضوع پروژه
  • ارائه برنامه خود به شرکا و مسئولین پروژه
  • طراحی قوانین و مقرارت در حین کار و پایبندی به آن

مدیریت پروژه عمرانی

کنترل پروژه ساختمانی شامل چه مواردی است؟

اولین اصولی که باید توسط مدیر پروژه رعایت شود، تعیین وظایف و نقش هر یک از عوامل می­باشد. مسئولیت افراد باید با توانمندی آن­ها در تناسب باشد. تهیه گزارش و جمع­آوری اطلاعات در خصوص پیشرفت پروسه اجرایی پروژه، سطح کیفیت، بودجه­بندی، زمان صرف شده و ابزارهای استفاده شده و آنالیز این موارد کمک شایانی به مدیریت پروژه ساختمانی می­کند.

شناختن نقاط ضعف و قوت و ارائه راهکارهای کارآمد برای از بین بردن ناهنجاری­های موجود در پروژه یکی دیگر از اصول مدیریت پروژه ساختمان است. پیش­بینی مخارج، احتمالات و حوادث در جریان پروژه و تخمین مدت زمان افزایش یافته یکی از وظایف مدیر کنترل پروژه است. جمع­آوری اسناد و مدارک به جهت تثبیت اطلاعات تکمیلی پروژه از اصول مدیریتی پروژه­های عمرانی است.

 

 

لینک های مرتبط و بسیار مفید مرتبط با مدیریت پروژه ساختمانی

دوره برنامه زمانبندی و کنترل پروژه با استفاده از نرم افزار MSP 

کنترل هفتگی ماشین آلات، تجهیزات و نیروی انسانی پروژه

دانلود رایگان فایل های نامه نگاری سازمانی

دانلود رایگان فرم های مدیریتی مخصوص سازمان ها

دانلود رایگان فایل های اکسل تعدیل صورت وضعیت

فرم های مدیریتی اکسل و ورد

نشریه مدیریت پروژه، برنامه ریزی و کنترل 

 

نکات مهم در مدیریت پروژه­های عمرانی

  • اشخاص حقیقی و حقوقی که مدیریت و نظارت پروژه را برعهده دارند باید از تخصص و مهارت کافی برخوردار باشند.
  • طرح پروژه باید بر اساس واقعیت­‌ها، توانایی­‌ها و امکانات در دسترس تنظیم و تهیه شود.
  • همه اجزا و عوامل پروژه باید با یک دیگر در ارتباط بوده و تنها هدف کلی را دنبال کنند.
  • بررسی، پیش­بینی، گزارش، کنترل و آنالیز اطلاعات عملیات­ها باید به صورت دقیق در آن واحد انجام شده و هیچ مغایرتی میان کارهای انجام شده و درصد پیشرفت پروژه وجود نداشته باشد.
  • هیچ­گونه تفاوتی در میان گزارش­‌ها و بودجه صرف شده وجود نداشته و در صورت پیش­آمد این خطا در پی علت آن بود.
  • برای به وجود آوردن یک سیستم مدیریتی خوب و استاندارد باید همه کارها به روال و ترتیب پیوسته خود انجام شده و تغییرات صورت گرفته فقط به منظور کاربری بیشتر باشد.
  • مدیریت پروژه­های ساختمانی شاخه­های گسترده­ای داشته و دارای قواعد و اصولی در زمینه­های کنترل نیروی انسانی، رعایت استانداردها، مدیریت موقعیت و شرایط هر ساختمان، کنترل گزارشات و قراردادها، مدیریت زمانی و مخارج­ حاصل است.
  • یک پیمانکار نمونه باید توانایی مدیریت موقعیت بحرانی را داشته و مشکلات را به نحوه احسنت برطرف نماید.
  • پیمانکار ساختمان باید بر صورت وضعیت نویسی اشراف کامل داشته باشد.
  • یک تیم تخصصی به‌­روز بوده و از ابزارهای دیجیتال و فناوری­های هوشمند در جهت کنترل و مدیریت برنامه­ پروژه‌­های ساختمانی استفاده می­کند.

لینک دوره های پرکاربرد و پرفروش:

آموزش جامع محاسبه تعدیل و تهیه صورت وضعیت تعدیل  

مجموعه ویدیو آموزشی صورت وضعیت نویسی ساختمان

 

 

کلام آخر در مورد مدیریت پروژه های ساختمانی

اقداماتی که در طراحی، نظارت و اجرای یک پروژه عمرانی انجام می­شود باید بر مبنای اصول مدیریت پروژه ساختمان باشد. تقویت مهارت کنترل و مدیریت در سیر تکامل عملیات­های عمرانی با آموزش و تحلیل ریسک­ها امکان پذیر است. سایت سودا از این­که تا پایان همراه ما بودید سپاسگزار است.

5/5 - (2 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید