مراحل + نکات لوله کشی شوفاژ رادیاتور

مراحل + نکات لوله کشی شوفاژ رادیاتور

لوله‌کشی شوفاژ چگونه است؟  برای لوله کشی رادیاتور از چه نوع لوله ای استفاده کنیم؟ چگونه لوله کشی شوفاژ و رادیاتور را انجام دهیم؟ چه نکاتی برای اجرای لوله کشی آب رادیاتور و لوله کشی گاز شوفاژ وجود دارد؟  5 دقیقه وقت بگذارید و این محتوا  که جزو یکی از مهم ترین محتواها در مورد تاسیسات گرمایشی است را بخوانید.

 

لوله کشی شوفاژ از مهم ترین اقدامات برای راه اندازی پکیج

لوله کشی شوفاژ و رادیاتور  از مهم‌ترین اقدامات نصب و راه‌اندازی پکیج‌ها به شمار می‌رود. در اکثر منازل مشاهده می‌کنید که لوله ‌کشی‌ پکیج به روش سنتی و روکار انجام شده است و در دیگر ساختمان ها به صورت توکار است. لوله‌ ککشی رادیاتور شوفاژ، باید در کنار کارایی و کیفیتی که دارند، جذابیت ظاهری هم داشته باشند. به همین علت بود که روش‌های جدید و بهتری به وجود آمده است. ما در این مقاله قصد داریم به موضوع لوله‌کشی شوفاژ بپردازیم.

 

بهترین لوله برای لوله کشی شوفاژ

بهترین لوله برای لوله کشی رادیاتور شوفاژ

لوله‌کشی رادیاتور با لوله سفید یا همان پلیمری و یا لوله‌های فلزی صورت می‌گیرد. اگر می‌خواهید به روش سنتی لوله‌کشی رادیاتور خود را اجرا کنید، بهتر است که از لوله‌های پلیمری استفاده کنید. لوله‌های فلزی به دلیل مجاورت در رطوبت و آب گرم زودتر دچار زنگ‌زدگی و خوردگی شده و کارایی خود را از دست می‌دهند. همچنین رسوب گرفتگی بیشتری داشته و انعطاف پذیر هم نیستند اما برعکس لوله‌های پلیمری زنگ نمی‌زنند، وزن سبکی دارند، انعطاف پذیرند، به راحتی نصب شده و رسوب نمی‌گیرند.

انواع روش‌های لوله‌کشی شوفاژ

لوله‌کشی شوفاژ به سیستم‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند که هریک ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. به طور کلی سیستم های لوله‌کشی وظیفه منتقل کردن آب‌گرم به سمت رادیاتور را دارند. لوله‌کشی شوفاژ به طور تک لوله‌ای، دو لوله‌ای با برگشت مستقیم و دو لوله‌ای با برگشت معکوس اجرا می‌شود. سیستم‌های لوله‌کشی رادیاتور پکیج به شرح زیر می‌باشد.

لوله‌کشی رادیاتور گردشی

در این سیستم منبع حرارتی آب گرم را به طرف رادیاتور روانه کرده و پس از مصرف و انتقال دما از طریق خط لوله دیگر مجددا وارد منبع حرارتی می‌شود. در این سیکل رادیاتور آب گرم را از منبع حرارتی دریافت کرده گرمای آن را به محیط انتقال داده و مجددا برای گرم شدن به مبدأ می‌رساند. چرخش آب در لوله‌ها یا توسط پمپ انجام شده و یا به علت اختلاف وزنی آب سرد و گرم موجود در لوله‌ها شکل می‌گیرد.

لوله‌کشی رادیاتور تک گذر

همان طور که از نامش پیداست در این سیستم، آب فقط یک بار در داخل رادیاتور رفته و هنگامی که مصرف شده و گرمای خود را منتقل کند از سیستم خروج می‌کند.

 

لوله‌کشی رادیاتور باز

در برخی از سیستم‌ها آب پس از انتقال به رادیاتور که با مصرف شدن دمای خود را از دست داده به طرف مخزن مخصوصی که در محیط باز قرار دارد می‌رود. این مخزن نیازمند فضا و هوای آزاد برای انتقال می‌باشد.

لوله‌کشی رادیاتور بسته

بر خلاف نوع قبل در لوله‌کشی رادیاتور به روش بسته، آب تحت هیچ شرایطی در مجاورت با هوای آزاد قرار نمی‌گیرد. در هر یک از این موارد می‌توان از لوله‌کشی تک لوله و دو لوله استفاده نمود. در تک لوله‌ها عملیات انتقال آب به سمت منبع گرما و بازگرداندن آن به سیکل تنها برعهده یک انشعاب است.

 البته این نوع از لوله‌کشی مزایای زیادی داشته و به مقدار قابل توجهی هزینه حاصل از نصب پکیج را کاهش می‌دهد. در سیستم‌های دو لوله ای یک لوله حمل و نقل آب گرم و دیگری انتقال آب سرد شده به طرف منبع حرارتی را دارد. قطر و فاصله لوله رفت و برگشت رادیاتور در این سیستم بسیار اهمیت دارد. در لوله‌های برگشت معکوس انتقال آب همانند برگشت مستقیم انجام می‌شود با تفاوت این که خط لوله برگشت آخر رادیاتور اولین لوله‌ای بوده که به خط لوله برگشت متصل است.

 

نکات طلایی در لوله‌کشی رادیاتور پکیج

آموزش لوله‌کشی شوفاژ و شناخت عواملی که در کارایی بهتر پکیج تاثیر می‌گذارد، منجر به خروجی مطلوبی می‌شود. هر نصاب حرفه‌ای می‌داند که چه محلی برای نصب پکیج مناسب بوده و راندمان را بالا می‌برد. آشپزخانه و تراس مکان‌هایی است که برای نصب پکیج استاندارد بوده و خط لوله‌کشی باید از آن جا عبور کند. فواصل لوله‌ها از یک دیگر و فاصله پکیج از دیوار و زمین را باید اندازه گرفته و در بهترین و استاندارترین حالت قرار داد. نمونه نقشه لوله‌کشی رادیاتور را مشاهده کرده و با عوامل مهم راه‌اندازی آن آشنا شوید.

نمونه نقشه لوله کشی شوفاژ2

 

جنس لوله‌ها کیفیت گرما دریافتی را تضمین کرده و بسیاری از مشکلات نظیر پوسیدگی، انعطاف پذیری، رسوب گذاری و … را کنترل می‌کند. جنس لوله در تاسیسات گرمایشی خیلی خیلی اهمیت دارد. لوله‌کشی روکار باعث نامرتبی و ظاهر زشت پکیج شده اما در صورت بروز هر مشکلی آن را می‌توان مشاهده کرد ولی در لوله‌های توکار جذابیت کار بیشتر شده و جنس لوله‌ها هم باید مرغوب و پنج لایه باشد. برای خرید لوله‌ها از یک متخصص مشاوره گرفته و با توجه به ضخامت، محل نصب، جنس، قطر، طول و مساحت به درستی انتخاب کنید. از ملزومات اتصال دهنده خوب کمک بگیرید.


مراحل نصب و لوله کشی شوفاژ

نصب یک شوفاژ رادیاتور و لوله‌کشی آن به چند مرحله تقسیم می‌شود. در ادامه مراحل عمومی لوله‌کشی یک شوفاژ رادیاتور آمده است:

مراحل لوله کشی شوفاژ

برنامه‌ریزی قبل از نصب شوفاژ:

قبل از شروع هر پروژه‌ای، ابتدا باید برنامه‌ریزی کنید. تصمیم بگیرید کجا می‌خواهید رادیاتور را نصب کنید و از چه طریقی لوله‌کشی را انجام دهید.

انتخاب مکان برای اجرای لوله کشی رادیاتور:

انتخاب مکان مناسب برای رادیاتور بسیار مهم است. معمولاً رادیاتور در اتاق‌ها نزدیک به پنجره‌ها یا در نقاطی که نیاز به گرمایی بیشتر دارید نصب می‌شود.

اندازه‌گیری فاصله از شوفاژ تا محل نصب رادیاتور، انتخاب واحد اندازه‌گیری (معمولاً متر) و برآورد تعداد رادیاتورهای مورد نیاز بر اساس ابعاد اتاق و نیاز گرمایی از مهم ترین نکاتی است که قبل از راه اندازی و نصب شوفاژ باید بدانید.

لوله‌کشی و اتصال به شوفاژ:

نوبتی هم باشد نوبت لوله کشی و اتصال لوله ها گاز پکیج به لوله های شوفاژ است. لوله‌کشی را از شوفاژ به محل نصب رادیاتور انجام دهید. از لوله‌های مقاوم به دما و فشار مناسب برای این کار استفاده کنید. رادیاتور را در محل مورد نظر نصب کنید و به دیوار بسته‌اید. معمولاً از گلگیرها و پیچ‌ها برای نصب استفاده می‌شود. بعد از آن باید لوله‌های خنک‌کننده را به رادیاتور متصل کنید. از اتصالات مناسب برای این کار استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ نشتی اتفاق نمی‌افتد.

اتصال به مدیریت حرارتی:

رادیاتورها معمولاً به مدیریت حرارتی متصل می‌شوند. این مدیریت حرارتی می‌تواند یک واحد ترموستاتیک (ترموستات) باشد که در محل مورد نظر نصب می‌شود. در برخی از مواقع در زمان عیب یابی پکیج، متخصص متوجه میشود که مشکلات از اتصالات اشتباه نشات میگیرد که برای رفع آن نیاز به تخریب و کنده کاری و تعمیر لوله است.

تست و راه‌اندازی را فراموش نکنید:

پس از نصب رادیاتور و اتصال به مدیریت حرارتی، سیستم را روشن کرده و عملکرد آن را بررسی کنید. از نشتی‌ها یا مشکلات دیگر اطمینان حاصل کنید. ضمنا اگر نیاز باشد، می‌توانید دیوار را با کاورهایی بپوشانید تا لوله‌ها و رادیاتور پنهان شوند. پس از تکمیل نصب و تست، مطمئن شوید که سیستم شوفاژ و رادیاتور به درستی عمل می‌کنند و اتاق‌ها را به دمای مطلوب می‌رسانند. لازم به ذکر است که متخصصی که میخواهد لوله کشی پکیج، لوله کشی شوفاژ رادیاتور را برای انواع ساختمان ها انجام دهد باید، بر مبحث 14 مقررات ملی ساختمان  ( ضوابط تاسیسات مکانیکی) و مبحث 17 مقررات ملی ساختمان ( ضوابط لوله کشی گاز) اشراف کامل داشته باشد.

کلام آخر در مورد لوله کشی شوفاژ و رادیاتور

پیشنهاد ما به شما برای اجرای لوله‌کشی شوفاژ (لوله‌کشی رادیاتور) به کارگیری روش توکار با لوله‌های رفت و برگشتی است. این سیستم قدرت دمایی خوبی داشته و بسیار ساده در نصب است. همچنین فشار سیستم بالانس بوده و نیازی به تنظیمات بیشتر نخواهد داشت. مناسب‌ترین لوله‌کشی برای منازل همین روش است. از همراهی شما کاربران عزیز تا پایان این مقاله از شما سپاسگزاریم. انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما کامنت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید