آموزش نصب سیستم صوت + تجهیزات سیستم صوتی

آموزش نصب سیستم صوت + تجهیزات سیستم صوتی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی بیشتر افراد با سیستم های صوتی بسیاری به صورت روزانه در منزل، ماشین و حتی هنگام کار، سرو کار دارند. کیفیت بهتر و بالاتر به عنوان یکی از مهمترین مزیت های سیستم صوتی محسوب می شود. می توان بعد از خرید، خود اقدام به راه اندازی سیستم صوتی کنید، اما پیشنهاد می شود آن را به افراد حرفه ای در این زمینه بسپاریم، اگر می خواهید اطلاعاتی در مورد آموزش نصب سیستم صوت  و تجهیزات سیستم صوتی، انواع سیستم و بخش های اصلی سیستم صوتی کسب کنید، تا پایان با ما همراه باشید.

آموزش نصب سیستم صوت

نصب سیستم صوتی

سیستم صوتی باید به طور دقیق نصب شود، تا بتواند بهترین کیفیت را داشته باشد. در صورتی که آشنایی کامل ندارید، بهتر است نصب را به افراد متخصص بسپارید. زیرا گاهی ممکن است اشتباه نصب کردن باعث پایین آمدن کیفیت دستگاه شود. همچنین از کابل های با کیفیت استفاده کنید که باعث به وجود آمدن نویز نشود.  برای نصب سیستم صوتی، باید مقاله محاسبات و طراحی سیستم صوتی را بخوانید.

نصب سیستم صوت برای سالن ها به چه صورت می باشد؟

برای نصب سیستم صوت برای سالن ها باید عوامل زیر را رعایت کنید:

  • کابل کشی بلندگو:

اگر می خواهید برای سالن  سیستم صوتی نصب کنید. باید قسمتی که بلندگوها قرار می گیرند، را مشخص کنید. کابل ها را طوری کابل کشی کنید، که باعث به وجود آمدن نویز نشود و بعد اتصال، فیش به بلندگو ها وصل می شود. اگر مسیر قرار گرفتن سیستم صوتی از بلندگو ها دور باشد و وجود کابل ها زیبایی ندارد، می توان از داکت استفاده کرد.

  • نصب دستگاه آمپلی فایر:

در سالن ها اگر سیستم صوتی استفاده کنید، نیاز به دستگاه آمپلی فایر است تا صدا را دریافت کند و زمانی که آن را تقویت کردد به بلندگو ها ارسال کنند.

  • میکسر:

میکسر از چند ورودی و خروجی تشکیل شده است که صدا از طریق ورودی گرفته می شود و روی آن تنظیماتی انجام می دهد و بعد از آن صدای نهایی به خروجی داده می شود.

نصب میکروفون

  • برای نصب باید محل نصب را مشخص کنیم.
  • با استفاده از لوله pvc، کابل ها باید از داخل لوله ها عبور کنند.
  • اتصال سیستم ها صورت گیرد.

نصب میکروفون

آموزش نصب سیستم های صوتی برای خودرو

آموزش نصب برای سیستم های صوتی خودرو مشکل تر از سیستم های خانگی می باشد و بهتر است که توسط افرادی که در این زمینه فعالیت دارند انجام شود. زیرا باید تنظیمات آن به درستی انجام شود در صورت نصب صحیح، صدا از سیستم صوتی شفاف تر به گوش می رسد. لازم است برای نصب سیستم های صوتی خودرو تجربه کافی در زمینه برق خودرو داشته باشید.

  • مقداری سیم برای آمپلی فایر خریداری کنید.
  • اتصالات پایانه منفی را قطع کنید. زیرا گاهی موجب آتش سوزی می شود.
  • سیم را از باتری به آمپلی فایر نصب کنید، باید سیم مثبت را وصل کنید. سیم ها معمولاً ضخیم هستند، با استفاده از ابزار مناسب روکش سیم ها را جدا کنید.
  • سیم منفی را وصل کنید. این سیم را به بدنه ماشین وصل کنید.
  • سیم RCA و REM را متصل کنید. که هر دو به ضبط ماشین وصل می شوند.
  • در مرحله آخربا پایان همه سیم کشی ها بدون اینکه ضبط را در جای خود قرار دهید، اول آن را امتحان کنید، در صورت درست کار کردن ضبط را در جای خود قرار دهید.
  • سوختن فیوز نشانه مشکل در سیم کشی می باشد.

نصب سیستم های صوتی بدون داشتن اطلاعات لازم و یا راهنمایی شخصی حرفه ای برای سیستم هایی که نصب آن ها مشکل است پیشنهاد نمی‌شود. نیاز است تا دانشی در مورد طراحی سیستم های برقی داشته باشید.

 آموزش نصب سیستم های صوتی برای خودرو

آموزش نصب سیستم صوتی خانگی

برای نصب سیستم صوتی خانگی یک تلویزیون، بلندگو، ساب  و یک عدد دستگاه پخش منبع تغذیه صوتی / تصویری نیاز می باشد. تلویزیون و سیستم صوتی را با استفاده از یک کابل HDMI وصل کنید. تلویزیون و سیستم صوتی را با استفاده از کابل به یکدیگر وصل نمایید .همچنین می توان تلویزیون و سیستم صوتی را با استفاده از یک کابل صدای تبدیل استریو به RCA آنالوگ به یکدیگر وصل کنید. پیشنهاد میشود که مبحث 13 را بخوانید. در این مبحث یک سری موارد در مورد استانداردهای طراحی سیستم صوتی نیز گفته شده است.

قیمت بهترین سیستم صوت

قیمت سیستم های صوتی با توجه به کیفیت در صدا، امکانات و بلندی صدا متفاوت می باشد و معمولا قیمت این سیستم ها بالاتر است. شما باید با توجه به میزان کیفیتی که از سیسستم خود انتظار دارید، اقدام به خرید این دستگاه کنید.

تاثیر سیم کشی بر کیفیت عملکرد سیستم صوت

همه ما دوست داریم که زمانی که آهنگ و فیلم را گوش می دهیم، با صدای عالی گوش کنیم و لذت ببریم. سیستم صوتی با کیفیت به شما کمک بسیاری می کند. در حالت کل سیستم صوتی دارای اجزای مختلفی می باشد، که یکی از اجزا آن اتصالات با سیم است. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درمورد تاثیر سیم کشی بر کیفیت عملکرد سیستم صوت کسب کنید، تا پایان با ما همراه باشید.

آموزش نصب سیستم صوت

سیستم صوتی برای سیستم خانگی ، خودرو و سالن ها مورد استفاده قرار می گیرد. درست نصب کردن سیستم صوتی بسیار مهم و در کیفیت صدا تاثیر زیادی دارد. اگر آشنایی کافی در این زمینه ندارید، به افراد حرفه ای در این زمینه بسپارید. همچنین از کابل های با کیفیت استفاده کنید، که باعث به وجود آمدن نویز نشود و صدا را بهتر بشنوید.

تاثیر سیم کشی برای سیستم صوتی خودرو

سیم کشی از سیم برق، سیم بدنه، اتصالات و سیم RCA تشکیل شده است. سیم برق جریان را انتقال می دهد و دارای یک روکش و خود سیم می باشد. روکش سیم خیلی مهم است. روکش آن باید طوری باشد که تغییر دما روی آن تاثیر نداشته باشد. جنس سیم مس می باشد. هر چقدر که مس در آن بیشتر به کار رفته باشد باعث مرغوب بودن سیم می شود و در مقابل هزینه آن نیز بیشتر است. اگر در سیستم صوتی، برق به خوبی به آن نرسد باعث می شود آمپلی فایر با فشار بیشتر کار کند.

سیم RCA: این سیم سیگنال های صوتی را از پخش تا آمپلی فایرها را به عهده دارد. زمانی که سیم را به درستی انتخاب نکنیم باعث خرابی در سیستم پخش می شود و همینطور موجب می شود که صدا کیفیت لازم را نداشته باشد و دارای نویز بوده و صدا به خوبی به گوش ما نرسد.

در ساخت کابل از چه موادی استفاده می شود؟

یکی از معیار های انتخاب کابل موادی که درون کابل است، می باشد. در ساخت کابل معمولا از مس و یا آلومینیوم استفاده می شود که بسیار رایج می باشد و در مس و آلومینیوم تفاوت هایی در ظرفیت انتقال، کیفیت و قدرت وجود دارد. اما استفاده از کابل های مس نسبت به سایر کابل ها بسیار بهتر می باشد و قیمت آن نیز نسبت به نوع های دیگر گرانتر می باشد. اما کابل های آلومینیوم با روکش مس ارزانتر و این نوع کابل ها سبکتر می باشند .

کابل های قدیمی از سیم های رشته ای تشکیل شده بودند و دارای روکش پلاستیکی هستند. برای کابل لامپ استفاده می شد و در یک سمت لحیم می شد و دارای یک جفت سیم برای عبور جریان بودند.

کابل امپلی فایر

کیفیت این نوع از کابل ها به اندازه سایر قطعات متصل به سیستم صوتی بسیار اهمیت دارد. از این کابل برای انتقال جریان از آمپلی فایر به اسپیکر استفاده می شود. رایج ترین کابل اسپیکرها، کابل زیپ هستند. اثر این کابل ها بر روی صدا بسیار خوب است و دارای مقاومت الکتریکی بالایی می باشد.

چه نکاتی در مورد کابل ها باید رعایت شود؟

مقاومت مهمترین ویژگی کابل می باشد و باید به آن توجه کنیم. مقاومت تحت تاثیر طول سیم و سطح مقطع سیم است. تا جایی که ممکن است طول سیم ها را کم کنید. مثلا در سیستم صوتی خانگی چیدمان را طوری قرار دهید که کابل کمتری استفاده شود. سیم های کوتاهتر مقاومت کمتری هم دارند. هر چه کابل ضخیم تر باشد مقاومت آن نیز کمتر می شود. همچنین اگر سیستم ما دارای دو تا بلندگو است باید طول سیم برای هر دو بلندگو یکسان باشد.

طراحی سیستم صوتی بر چه اساسی صورت می گیرد

علت قطع شدن صدا از سیتم صوتی چه می باشد؟

گاهی هنگام گوش دادن موزیک صدا قطع و وصل می شود. در صورت بروز چنین مشکلی ممکن است کابل آسیب دیده باشد. همچنین اتصالات کابل را حتما باید چک کنید.

مزایای کابل مسی نسبت به کابل های آلومینیومی

کاهش هزینه نگهداری در کابل های مسی بیشتر می باشد. مقاوت به خوردگی در کابل های مسی بیشتر است. حساسیت کمتر به تغییر دما دارد. افزایش رسانش برای انتقال جریان برق دارد و در کابل های مسی با توجه به تغییر دما، جذب گرما کمتر می باشد و بر روی سیستم های الکتریکی، تنش کاهش پیدا می کند.

تجهیزات صوتی چیست؟

از قدیم الایام همواره برای رساندن صدا به دیگران از وسایل مختلفی همچون بلند گو و وسایلی این چنینی استفاده شده است. روز به روز با پیشرفت علم و صنعت این وسایل نیز تجهیز شدند و به صورت های متفاوتی درامدند. تجهیزات صوتی وسایلی هستند که با استفاده از آن ها صدا بهتر، با کیفیت تر و رساتر به گوش می رسد. این وسایل در دنیای امروز به اندازه ای زیاد شده اند که شاید اصلا با تمام آن ها آشنائی نداشته باشیم و در هنگام خرید نتوانیم به درستی یکی از آن ها را انتخاب کنیم.

سیستم هایی که امروزه در بازار ارائه می شود برای هر محیط و بنا بر سلیقه ی افراد طراحی شده که با کمی دقت می توان بهترین آن ها را برای هدف خود انتخاب نمود. تجهیزات صوتی به اندازه ای مهم است که برای داخل ماشین، خانه، بیمارستان، مدرسه، مسجد، مراسم های متفاوت و .. استفاده می شود و هر کدام کاربرد خود را دارند. به صورت کلی می توان گفت این تجهیزات و سیستم ها باعث تقویت صدا می شوند و کارشان را به وسیله ی اجزای الکترونیکی که در آن دستگاه وجود دارد انجام خواهند داد.

تجهیزات صوتی شامل مواردی از قبیل:

میکروفن: این وسیله یک حس گر می باشد که صدا را به الکتریسیته مبدل می نماید. میکروفن ها انواع متفاوتی دارند و اولین میکروفن در سال 1876 اختراع شد.

آمپلی فایر: این دستگاه برای بهبود بخشی صدا استفاده می شود که تقویت کننده نیز نام دارد. این دستگاه  نویزها را گرفته و به صدا قوت بخشی می نمایند.

بلند گو: بلندگو ها برعکس میکروفون ها عمل می نمایند و جریان الکتریسیته را به صوت تبدیل می کنند. اولین بلند گو در سال 1863 اختراع شد و دارای انواع متفاوتی همچون: ستونی، سقفی ،شیپوری، دیواری و .. می باشند.

کابل و رابط ، دستگاه های پخش ماشین و .. نیز از این تجهیزات هستند، که البته تجهیزات حرفه ای تری نیز مانند پاور میکسر، پاور آمپلی فایر، رکوردر، ساب و .. هم وجود دارد و در دنیای پیشرفته ی امروز نقش مهمی را ایفا می نمایند.

شرکت های مختلفی در زمینه ی تولید این تجهیزات صوتی فعالیت می کنند که یکی از آن ها کمپانی هارمن کاردون می باشد که با خرید از تولید کننده های مطرح جهانی همچون: جی بی ال، ای کی جی، لکزیکون، ریول، مارک لوینسون مبدل به یک کمپانی حرفه ای در راستای فروش تجهیزات صوتی شده است.

بخش‌های اصلی یک سیستم صوت

سیستم های صوتی از بخش های مختلفی تشکیل شده است و آشنایی با هر کدام از آن ها برای افرادی که به این مباحث علاقه مند می باشند بسیار لذت بخش است. سیستم صوتی از 8 بخش اصلی صورت یافته که در ادامه به این 8 مورد به صورت جداگانه خواهیم پرداخت:

  1. توییتر: بیش تر بلندگوهایی که در بازار ارائه می شوند یک قطعه کوچک به نام توییتر هستند. این وسیله برای پردازش به صوت هایی با فرکانس بالا طراحی شده است.  البته توییتر های حرفه ای قادر هستند فرکانس های بالاتر از 100 کیلو هرتز را تولید و پخش کنند.
  2. آمپلی فایر: این دستگاه برای تقویت صدا می باشد و سبب می گردد که دستگاه صوت، انرژی بیشتری پیدا نماید. به صورت کلی صداهایی که از دستگاه های صوتی تولید می شود به خودی خود قابلیت شنیدن ندارند. به این ترتیب صدا به امپلی فایر رسانده می شود در این مرحله تقویت و جداسازی می شود.
  3. ووفر و ساب ووفر: صدا را با موج اندازه گیری می نمایند و ساب ووفر های برای فرکانس های پائین و ووفر ها مخصوص صداهای بالا هستند.
  4. کامپوننت: این کامپ ها بلندگوهای گردی می باشند که وظیفه ی قوت دهی و جداسازی صدایش خارج از محفظه های آن است . کامپ ها در واقع بلندگوهایی می باشند که دارای اجزای باز و غیرقابل روئیت هستند.
  5. بلندگوهای اکتیو: این بلند گوها از یک آمپلی فایر درونی و کنترل کننده برخوردار می باشند. از ویژگی مهم بلندگوهای اکتیو می توان به قابلیت هایی که آمپلی فایر داخلی آن هم، به وجود می آورد نام برد.
  6. بلند گوی پسیو: این نوع بلند گوها آمپلی فایر داخلی را ندارند و برای پخش کردن هم به آمپلی فایر احتیاج دارد. بلندگوی پسیو دارای تنظیماتی می باشد که در پشت بدنه برای مناسب سازی فرکانس قرار گرفته است.
  7. اسپیکر: این قطعه  تقریبا بزرگ کارش پخش صدای خارجی به وسیله ی هدیونیت است. اسپیکر های گرد چون کوچک تر از نمونه های دیگر هستند بیشترین استفاده از آن ها صورت می گیرد. مانند این که درون داشبورد، روی درب ها و روی طاق های عقب به راحتی قرار می گیرند.
  8. هدیوننت: کشور کره و چین سازنده ی این سیستم هستند و یک سیستم وارداتی محسوب می شود. هدیوننت توانایی پخش فیلم و کلیپ را نیز دارد و می تواند به آمپلی فایر، ساب ووفر، توییتر نیز وصل شود.

انواع سیستم صوتی و کاربرد آن ها

سیستم های صوتی دارای انواع متفاوتی می باشد که در ادامه به ذکر آن ها خواهیم پرداخت:

اسپیکر یا باند

مهم ترین عضو یک سیستم صوتی باند آن می باشد که در پخش صداهایی با کیفیت بالا بسیار موثر است و در حال حاضر باند ها علاوه بر جنبه ی صوتی که دارند جنبه ی زیبائی را نیز پیدا کرده اند. برند های معروفی که در این زمینه به فعالیت می پردازند عباتند از: Focal, Denon, KENWOOD, JBL, Monitor Audio که در این میان کنوود ،جی بی ال و پایونر بسیار پر قدرت تر عمل نموده اند. فراموش نکنید هر باندی در ارائه ی نوعی از صدا قدرت مند تر است برای مثال پایونر در پخش صداهای بم خوب عمل می کند و صدا های زیر را به درستی، خوب حمایت نمی نماید. برای رفع این مشکل باید از تیوتر استفاده کرد اما باندهایی مانند کنوود نیازی به تویتر ندارند.

سعی کنید در خرید باند از مدل های وایرلس استفاده نکنید زیرا کیفیت بالایی در پخش صدا ندارند. معمولا باندها در 2 نوع گرد و بیضی در بازار عرضه می گردند.

انواع سیستم صوتی و کاربرد آن ها

 ساب ووفرها

از این ساب ها برای پخش صداهای Bass و بم استفاده می شود. البته این نوع ساب ها ضرورتی در استفاده ندارند اما برای ارائه صداهای زیباتر از آن ها بهره گرفته می شود. از ساب ها بیشتر در خودروها استفاده می شود و به عنوان یک سیستم خودرویی حرفه ای می توان از آن ها یاد کرد. ساب ها اساسا ابعاد بزرگی دارند و برای این که به اجزای آن ها آسیب وارد نشود در جعبه های با نام ساب باکس قرار داده می شوند. برای فعال نمودن ساب ووفر نیاز به آمپلی فایر می باشد.

 آمپلی فایرها

آمپلی فایر مهمترین قسمت یک سیستم صوتی است و به معنای تقویت کننده می باشد و سیگنال های آنالوگ صوتی را قوت داده تا کیفیت و صدایی بهتر و بلندتر به گوش مخاطب برسد. آمپلی فایرها  دارای تنوع زیادی هستند و هر کدام کاربرد خود را دارند. در کل آمپ ها به صورت مونو، دو کانال، 4 کانال و حتی 6 کانال طراحی و به بازار عرضه می گردند. از پرفروش ترین و محبوب ترین آمپلی فایر می توان به برند پایونر اشاره نمود.

 کامپوننت

باندهای گرد اساسا قابلیت اتصال به آمپلی فایر برای قوت بخشی به صدا را ندارند. به همین علت است که برای این کار از کامپوننت ها استفاده می شود. از کارکردهای کامپوننت می توان به شفاف سازی صدا و گرد بودن آن برای استفاده ی راحت تر در قسمت های فابریک خودرو اشاره کرد.

 توییتر

اگر دوست دارید هنگامی که در ماشین نشسته اید و به موزیک گوش می دهید حتی از شنیدن صدای ریز لذت ببرید و آن ها را به درستی بشنوید از توییتر استفاده کنید. توییتر در این مورد بسیار با کیفیت و عالی کار کرده است و برعکس ساب عمل می کند. البته می توانید برای خودروی خود اقدام به خرید بلند گوی توییتر دار کنید که بیشتر از خود توییتر استفاده می شود.

میدرنج

این نوع باندها صداهای متوسط و میان رنج را به خوبی انعکاس می دهند و برای پخش صداهای معمولی استفاده می شوند. اگر از میدرنج در کنار ساب ووفر و تیوتر بهره بگیرید می توانید شاهد صداهای بهتری می شوید.

 اکولایزر

اکولایزرها در بهتر نمودن کیفیت صدا نقش بسیار موثری دارند و می توان با توجه تنظیماتی که بر روی سیستم شما قرار دارد از اوکلایزر خارجی و نمونه های دیگر آن بهره بگیرید.

برای شنیدن صداهای خوب و لذت بخش با توجه به سلیقه و بودجه خود می توانید هر کدام از این نوع سیستم ها را تهیه و استفاده نمائید. تا اینجا که روش نصب سیستم صوتی و تجهیزات سیستم صوتی آشنا شدید، اگر سوالی دارید از ما بپرسید.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید