معرفی شغل مهندس برق کنترل و ابزار دقیق 

معرفی شغل مهندس برق کنترل و ابزار دقیق 

طراحی و تامین سیستم­‌های برق­‌رسانی کشور کار تخصصی بوده و به مهارت و زبردستی نیاز دارد. شغل مهندس برق کنترل و ابزار دقیق یکی از شاخه­‌های مهندسی برق است که با سایر علوم مانند ریاضی، فیزیک، مکانیک و الکترونیک آمیخته شده است. این شغل به ارزیابی دقیق و کنترل فرآیند­های رخ داده با طراحی و پیکربندی در صنایع گوناگون نمود پیدا می­کند.

در واقع حوزه فعالیت مهندسی برق کنترل و ابزار دقیق، طراحی و رسیدگی به سیستم­‌های تبادل الکتریک و سیستم­‌های الکترونیک پردازنده حامل اطلاعات است. به عبارت دیگر متخصصین و مهندسین برق با استفاده بهینه از انرژی الکتریسیته در جریان انتقال انرژی و تحلیل اطلاعات در حوزه‌­های تحقیقاتی و صنعتی فعالیت می­کنند.

 

مهندس برق کنترل و ابزار دقیق چیست؟

کاری که یک مهندس برق کنترل و ابزار دقیق انجام می­دهد؛ شامل، طراحی، ساخت، نظارت و مدیریت سیستم­‌های مدرن توسعه یافته است. این ابزارهای دقیق با فناوری نوین ساخته شده و بر اساس قوانین مهندسی مکاترونیک و روباتیک عمل می­کنند. یک مهندس برق کنترل در قسمت­‌های گوناگون تولید صنعتی از دانش خود از ابزارها، نحوه عملگرایی، قابلیت­ها و ثبات سیستم برای رفع ایرادات و بهبود عملکرد سیستم تولیدی استفاده می­کند.

مهندس برق کنترل

 

مهندس کنترل ابزار دقیق متشکل از ترکیب دو نوع علم اندازه‌­گیری متغیر­های روند تولید و کنترل بر آن سیستم و طراحی، توسعه و ساخت ابزارهای برقی قابل کنترل می­باشد. کنترل و ابزار دقیق یکی از زیر شاخه­های مهندسی برق بوده که به بررسی ابزارهای صنعتی و کنترل متغیرها طبق معیارهایی نظیر سرعت، شتاب، زمان، مصرف انرژی، اندازه ورودی و خروجی و … می­پردازد. مهندس وظیفه دارد که عوامل تاثیرگذار را کنترل کرده و با معیارهای خاص سنجیده و کارکرد آن را دچار تغییر مثبت کند.

یکی روش هایی که میتوانید به درآمد بالایی در رشته برق برسید این است که وارد سازمان نظام مهندسی شوید. برای قبولی میتوانید در دوره آموزش نظام مهندسی برق شرکت کنید.

پیش­نیازهای مهندسی برق کنترل و ابزار دقیق

همه افراد برای ورود به حرفه مهندسی برق کنترل و ابزار دقیق باید از سواد کافی مرتبط برخوردار باشند. برخی از داوطلبان به طور آکادمیک تحصیلات کنترل و ابزار دقیق داشته و اجازه ورود به این عرصه را خواهند داشت. اما افرادی هستند که با پشت سر گذاشتن دوره­های آموزشی دارای دانش و تخصص مکفی در حوزه مهندسی برق کنترل و ابزار دقیق می­شود.

دانش کاربردی مهندسان برق کنترل برای فعالیت، شناخت انواع سنسورها، روش‌­های بهبود سیستم­‌ها، طراحی و نقشه ابزارهای دقیق، آشنایی با انواع کنترل کننده‌­ها و شبکه‌­های صنعتی در دسترس و مبانی کنترل فرآیند را شامل می­شود. این آموزش‌­ها توسط مراکز خصوصی و دولتی نظیر سازمان فنی و حرفه­‌ای به افراد آموزش داده شده و با ارائه مدرک امکان اشتغال در زمینه مهندسی برق کنترل را فراهم می­‌آورد.

پس از گرفتن مدرک مبنی بر تایید صلاحیت شخص مهندس کنترل و ابزار دقیق می­تواند به طور کارآموزی مشغول شود. افراد برای فعالیت در زمینه مهندسی برق کنترل و ابزار دقیق باید از توانایی جسمی و فکری مطلوبی برخوردار باشند. متاسفانه به خاطر دشواری فعالیت­‌های مربوطه و حضور فعال در مراکز صنعتی، این شغل برای آقایان اختصاص داده شده است. محیط کاری مهندسی کنترل و ابزار دقیق غالبا در شهرهای صنعتی کشورمان است.

 

 فایل هایی که به کسب مهارت مهندسین برق کنترل و ابزار دقیق کمک میکند

دانلود نشریه ۱۱۰ جلد دو

دانلود نشریه ۱۱۰ جلد اول 

دانلود نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی برق   

دانلود بخشنامه سازمان برنامه و بودجه 

  • آشنایی با نرم‌افزارها

بازار کار و هدف مهندسی ابزار دقیق و کنترل

اشتغال مهندسان برق کنترل و ابزار دقیق دربردارنده طیف گسترده­ای می­باشد. بازار کار این رشته مهندسی معمولا در شهرهای صنعتی بیشتر مورد توجه قرار می­گیرد. به علت کاربردی بودن مهندسی کنترل و ابزار دقیق، همه اصناف و صنایعی که در ارتباط با الکترونیک، برق، مکانیک، شیمی و ریاضیات می­باشند از جمله بازار کار مهندسان برق کنترل و ابزار هستند.

با کمک گرفتن از فارغ­التحصیلان و صاحبان علم و تجربه در این زمینه می­شود بازدهی مراکز صنعتی و تجاری را به مقدار قابل توجهی افزایش داد. به طور کل صنایع نفت و گاز، صنایع شیمیایی، صنایع خودرو سازی، صنایع دفاعی، هوا و فضا، صنایع مدنی، صنایع برق و الکترونیک از بازار هدف این رشته مهندسی به شمار می­روند.

فایل های آموزشی + دوره های آموزشی ویژه مهندسی برق کنترل

آرشیو کامل نقشه اتوکد تاسیسات برق

آموزش نرم افزار اتوکد

مبحث سوم 

مبحث چهارم 

مبحث ۲۱  ساختمان

مبحث 12 مقررات ملی ساختمان

مبحث ۱۳ مقررات ملی ساختمان

مبحث ۱۵ ساختمان

مبحث ۲۲  ساختمان

مبحث ۲۱

 

مهارت‌­های ضروری یک مهندس برق کنترل و ابزارهای دقیق

مهندس کنترل و ابزار دقیق همراه دانش و تحصیلات در این حوزه، باید مهارت­های لازم برای افزایش بهره­وری، پایداری فرآیند و تداوم بخشیدن به عملکرد سیستم را دارا باشد. از سایر رشته­های الکترونیک و رایانه کمک گرفته و برای برنامه­ریزی، نقشه­برداری و طراحی از ابزارهای به­روز استفاده کند. مهندس کنترل برق و ابزارهای دقیق باید توانایی مدیریت و کنترل مراحل عملی را داشته و از آن برای بالا بردن راندمان کار بهره­ بگیرد. داده­های فنی را به طور دقیق تحلیل کرده و عیوب آن را برطرف سازد.

 

مهندس برق کنترل و ابزار دقیق

با زبان­ بین الملل انگلیسی آشنا بوده و بتواند با افراد صاحب نظر در مهندسی برق تعامل کند. قدرت تصمیم­‌گیری در شرایط دشوار را داشته و در مواقع خطر صدمات وارده به پروژه را به حداقل برساند. به قواعد و تعاریف طراحی تابلو برق، مدار فرمان و قدرت مسلط بوده و در استفاده از آن­ها خلاقیت به خرج دهد. بردهای الکترونیک را به خوبی شناخته و در برطرف کردن خرابی و تعمیر آن­ها دست­های توانمند داشته باشد. تسلط بر نرم‌­افزارهای مهندسی و اتوماسیون­های متفاوت از دیگر مهارت­‌های مهندس برق کنترل و ابزار دقیق است.

 

برای اینکه در رشته مهندسی برق کنترل موفق شوید دوره های زیر را به شما پیشنهاد میدهیم. 

پکیج آمادگی آزمون نظام مهندسی برق

طراحی تاسیسات برقی ساختمان های بلند مرتبه

دانلود دوره طراحی تابلو برق

دانلود دوره آموزشی مقدماتی طراحی تاسیسات برق

دانلود دوره آموزشی پیشرفته طراحی تاسیسات برق

 

کلام آخر در مورد رشته مهندسی برق کنترل و ابزار دقیق

این رشته­ جزو مشاغلی بوده که در موفقیت آن تخصص و دانش حرف اول را می­زند. رشد و پویایی این مهندسی تحول شگرفی در انواع صنایع کشور ایجاد کرده و موجب افزایش بهر­ه­وری از امکانات و تجهیزات در اختیار را به وجود می­آورد. سایت سودا با ارائه مقاله معرفی شغل مهندس برق کنترل و ابزار دقیق در تلاش برای کمک به شما کاربران و داوطلبان ورود به این حوزه است. امیدواریم از این مطالب لذت برده باشید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید