نحوه محاسبه صورت وضعیت پیمانکار (صورت وضعیت پیمانکاری چگونه نوشته می شود؟)

نحوه محاسبه صورت وضعیت پیمانکار (صورت وضعیت پیمانکاری چگونه نوشته می شود؟)

نحوه محاسبه صورت وضعیت پیمانکار چگونه است؟  صورت وضعیت پیمانکاری در دفاتر پیمانکار چیست؟  صورت وضعیت پیمانکاری چگونه نوشته می شود؟ حوه رسیدگی به صورت وضعیت پیمانکاران چگونه است؟ صورت وضعیت نویسی  پیمانکار چه مراحلی دارد؟ در این پست همراه ما باشید تا با اصول و نکات صورت وضعیت پیمانکاری آشنا شوید. 

صورت وضعیت پیمانکار، بخشی از حسابداری محسوب می شود. در حال حاضر حسابدارن و پیمانکارانی وجود دارند که از این نوع صورت وضعیت استفاده می کنند. روش ها، نحوه محاسبه و ضرایب، مسائلی هستند که لازم است این افراد با آن ها آشنا شوند تا در نهایت بتوانند صورت وضعیتی بنویسند که مورد تایید کار فرما باشد. در صورت مطالعه این مقاله، نکاتی را در رابطه با محاسبه صورت وضعیت پیمانکار فرا خواهید گرفت.

 

صورت وضعیت پیمانکاری

توضیح صورت وضعیت پیمانکاری

شاید واژه ی صورت وضعیت و یا پیمانکاری برای خیلی ها آشنا به نظر برسد؛ حال در اینجا می خواهیم به توضیح آن ها بپردازیم. برگه ای رسمی وجود دارد که میزان کارهای یک ماه گذشته در آن نوشته شده و به نظر پیمانکار رسیده می شود، به این برگه ی رسمی صورت وضعیت پیمانکاری می گویند. لازم است این نکته را متذکر شویم که برای یادگیری عمیق این صورت وضعیت و آشنایی بیشتر با طرز صحیح نوشتن آن باید شرایط عمومی پیمان را مطالعه کنید.

مطلب مرتبط: فهرست بها پیمانکاری

اشاره ای مختصر به شرایط عمومی پیمان:

بنابر بند اول ماده 37 شرایط عمومی، پیمانکارها باید پس از گذشتن حدود یک ماه مطابق بر صورت جلسات، کارهای انجام شده در آن ماه را مورد بررسی دقیق قرار دهند. پس از بررسی های انجام شده، در نهایت لازم است صورت وضعیت پیمان را به مراجع مربوطه تحویل دهند.

صورت وضعیت پیمانکاری دارای چه اصولی است؟

صورت وضعیت پیمان دارای دو اصل با عنوان های اطلاعات مشخص و تاییدات فنی است. این اصول به معنای این هست که اطلاعات به صورت شفاف ارائه شود تا مورد تاییدات فنی مهندسین ناظر و در نهایت کار فرما قرار بگیرد. ذکر این نکته در اینجا مهم و ضروری است که در صورتی که به اصل اول توجه نشود؛ اصل دوم محقق نخواهد شد.

صورت وضعیت پیمانکاری چگونه نوشته می شود؟

صورت وضعیت پیمانکاری استاندارد باید به ترتیب طبق موارد زیر نوشته شود:

  • شناسنامه صورت وضعیت: منظور از این شناسنامه، صفحه ابتدایی صورت وضعیت می باشد که در آن برخی از اطلاعات وجود دارد. اطلاعاتی مانند موضوع پیمان، تاریخ پیمان، مشخصات پیمانکار و مشاور و همچنین مبانی قرارداد در صفحه اول یا شناسنامه درج می شوند. این شناسنامه نیز نام دیگری به نام روکش صورت وضعیت دارد.
  • مستندات: در مستند صورت وضعیت اطلاعاتی از قبیل ابلاغیه های دریافتی از کارفرما، دستور کارها و صورت جلسات نوشته می شود.
  • ریز متره: در ریز متره مقادیری چون طول، عرض و ارتفاع اندازه گیری شده و در این برگه درج می شود.
  • خلاصه متره: در قسمت خلاصه متره خلاصه ی کارهای صورت گرفته و هزینه های آن ها می باشد که از جدول ریز متره گرفته می شود.
  • ریز مالی: فهرستی است که تمام مبالغ هزینه شده از ابتدای پروژه در آن نوشته می شود.
  • خلاصه مالی کل: خلاصه مالی بر اساس ریز مالی تدوین شده و خلاصه ای از براوردهای هزینه ی پروژه در آن وجود دارد. خلاصه مالی نام دیگری به نام روکش مالی دارد.
  • فاکتورهای خرید: لازم است فاکتورهای خرید قابل پیگیری باشند.

لینک مقالات مفید مرتبط با صورت وضعیت پیمانکاری:

بهترین نرم افزار صورت وضعیت نویسی

تبدیل صورت وضعیت به درآمد

صورت وضعیت تجمعی چیست؟

صورت وضعیت نویسی تاسیسات مکانیکی

صورت وضعیت نویسی تاسیسات برق ساختمان

شرایط عمومی پیمان

پیشنهاد قیمت جهت شرکت در مناقصات

مینوس و پلوس در پیمانکاری

 

هدف پیمانکاران از تهیه صورت وضعیت چیست؟

هدف پیمانکاران از تهیه این صورت وضعیت ، ارائه گزارش مالی به کارفرما و میزان کارکرد ریالی در پروژه است. پس از عبور از این ها پیمانکار درخواست پرداخت این مبلغ در وجه پیمانکاری را می هد. در موارد ویژه، مبالغی از صورت وضعیت تحویل شده به کارفرما توسط پیمانکار، از سمت کارفرما کسر می شود.

در ذیل این مطلب به انواع کسورات صورت وضعیت اشاره هایی خواهیم کرد:

  • کسور تضمین حسن انجام کار: بنابر ماده 35 شرایط عمومی پیمان، کارفرما اجازه این را دارد که از هر صورت وضعیت پیمانکار به میزان ده درصد به عنوان تضمین حسن انجام کار کم نماید.
  • کسور بیمه تامین اجتماعی: با توجه به نوع قرارداد میزان حق بیمه متفاوت است. در صورتی که در قرارداد، تهیه مصالح بر عهده پیمانکار باشد، حق بیمه به میزان هفت درصد ناخالص کل کارکرد به همراه بیمه بیکاری خواهد بود.
  • کسور پیش پرداخت: بنابر آیین نامه تضمین برای معاملات دولتی، پیش پرداخت بیست درصد مبلغ اولیه قرارداد خواهد بود. لازم به ذکر است که پیش پرداخت در جهت تقویت بنیه مالی پیمانکار، قبل از انجام کار از سوی کارفرما پرداخت می گردد.

 

لازم به ذکر است شما میتوانید در دوره آموزشی به صورت آفلاین در آموزشگاه sevdaa زیر نظر مهندسین برتر شرکت کنید. دوره ها به صورت ویدیویی بوده و  مباحث مو به مو، دقیقا متناسب با بازار کار آموزش داده است

، دوره آنالیز بها و پیشنهاد قیمت


 آموزش تعدیل


نرم افزار اکسل


 فایل های دفتر فنی


دوره آموزش تعدیل

لینک کمکی و مهم: بخشنامه های سازمان برنامه و بودجه

 

فهرست بها جدید در سال ۱۴۰۲

فهرست بها ابنیه ۱۴۰۲

فهرست بها برق ۱۴۰۲

فهرست بها مکانیک ۱۴۰۲

فهرست بها راه و باند ۱۴۰۲

فایل های شاخص تعدیل

شاخص های تعدیل مربوط به دوره های سه ماهه اول و دوم 1401  

شاخص های تعدیل مربوط به دوره های سه ماهه اول و دوم 1402 

شاخص های تعدیل مربوط به دوره های سه ماهه سوم و چهارم 1400

شاخص های تعدیل مربوط به دوره های سه ماهه سوم و چهارم 1401

 

چرا نوشتن صورت وضعیت مهم است؟

در پروژه های ساختمانی همیشه گزارش وضعیت از طرف پیمانکار به کارفرما ارسال می گردد. اهمیت تنظیم صورت وضعیت به این دلیل است که مدیران پروژه ها از روند کارهای انجام شده به طور کامل اطلاع یابند. این سند برای این می باشد که برنامه ریزی و کنترل پروژه به خوبی انجام شود.

 

صورت وضعیت پیمانکاری

 

صورت وضعیت پیمانکاری در چه زمانی باید به دارائی ارائه گردد؟

شاید برای برخی ها این سوال پیش بیاید که صورت وضعیت پیمانکاری را در چه وضعیتی به دارایی ارائه کنند؟ گاهی اوقات پیمانکار صورت وضعیت را آماده کره و برای تایید به کارفرما می فرستد، اما کارفرما بنا به دلایلی زمان زیادی را صرف تایید آن می کند.

در صورتی که پیمانکار صورت وضعیت را بدون تایید کارفرما ارسال کند با مشکلاتی روبرو خواهد شد. پیشنهاد ما این هست که پیمانکار و کارفرما در تعامل با هم هماهنگی های لازم را انجام داده و زمانی که صورت وضعیت تایید شد، هر دو ارسال نمایند.

 

 

3/5 - (1 امتیاز)
دوره‌های مرتبط
آموزش لایحه تاخیرات (دوره آنالیز تاخیرات پروژه)

آموزش لایحه تاخیرات (دوره آنالیز تاخیرات پروژه)

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
۱۱
۱
۷۰
۶۴۰,۰۰۰ ۱۹۲,۰۰۰ تومان
در حال برگزاری
دوره فشرده نشریه ۱۱۰ جلد دوم ۳۰ ساعته

دوره فشرده نشریه ۱۱۰ جلد دوم ۳۰ ساعته

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
۰
۱۶
۶۹
۱,۲۹۹,۰۰۰ ۳۹۰,۰۰۰ تومان
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید